• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Yıldırım, TAI ve THY ile bir toplantı yaptı

Yıldırım, TAI ve THY ile bir toplantı yaptı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ‘yerli malı' uçak üretimi için yürütülen çalışmalar kapsamında TAI ve THY ile bir toplantı yaptı...

 

TAI'nın belli aralıklarla gerçekleştirilen toplantılarda Bakan Binali Yıldırım'a, yerli üretim uçak için güvence verdiği öğrenildi. TAI, "Lisansı ve projesi belli bir zemine oturtulduktan sonra TAI olarak biz uçak yaparız. Bu konuda kendini kanıtlamış bir kurumuz" dedi.
 
Bakan Yıldırım, yerli uçak üretimi konusunda başta TAI ve THY olmak üzere Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla son toplantısını temmuz ayının sonunda gerçekleştirdi. Toplantıda, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü, dünyadaki uçak üreticisi firmalarla yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi. Habertürk'ün aldığı bilgiye göre bu çalışmalar kapsamında Kanadalı Bombardier, Brezilyalı Embraer, Fransız Dassoult, Hollanda Fokker ile Ukrayna merkezli Rus Antonov firmalarıyla işbirliği ve lisans konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda, bazı firmaların ortaklık, bazı firmaların lisans paylaşımı konusuna sıcak baktığı belirtildi.
 
"BİZ YAPARIZ"
 
Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın, Türkiye'nin uçak üretim kapasitesine yönelik bir sorusu üzerine TAI yetkilileri "Lisansı ve projesi belli bir zemine oturtulduktan sonra TAI olarak biz uçak yaparız. Bu konuda kendini kanıtlamış bir kurumuz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, dünyada öne çıkan belli başlı uçak üreticilerine dikkat çekerek, "Bu üreticiler, uçağın tüm parçalarını üretmiyor. Motor başka bir ülkede, gövde başka ülkede üretiliyor. Daha sonra bu parçalar bir araya getiriliyor" bilgisini paylaştı. Kaynaklar, Türkiye'nin bu çalışmalarda güvenli uçuş olanağı sunacak, uluslararası alanda kabul görecek, özgün bir uçak üretmeyi hedeflediğini söyledi.
 
1000 KİLOMETRE UÇACAK
 
Türkiye, 60-90 kişi kapasiteli yerli uçak üretmeyi hedefliyor. Uçakların, en fazla 1000 kilometre menzilli olacak. Bölgesel uçuşlara olanak sağlayacak. Yapımı hedeflenen yerli uçaklar, bölgesel bazda faaliyet gösterecek. Yakın mesafedeki iller arasında uçuş yapacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim