• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Yıldırım: Türkiye, bilişimde ilk 10'a girdi

Yıldırım: Türkiye, bilişimde ilk 10'a girdi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'yi bilişimde Afrika seviyesinden alarak AB ülkelerinin ilk 10'u arasına soktuklarını belirtti.

Yıldırım: Türkiye'yi bilişimde ilk 10'a soktuk

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'yi bilişimde Afrika seviyesinden alarak AB ülkelerinin ilk 10'u arasına soktuklarını belirtti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'yi bilişimde Afrika seviyesinden alarak AB ülkelerinin ilk 10'u arasına soktuklarını belirterek, ''Bugün iddiayla söylüyorum internette, cep telefonunda Türkiye Belçika'dan, İngiltere'den daha ileri'' dedi.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Aksaray'a gelen Bakan Yıldırım, ilk olarak Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ardından Aksaray Belediyesi Tiyatro Salonundaki AK Parti Aksaray İl Teşkilatı'nın 29. İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Yıldırım, burada kente tren yolu yapılmasını isteyen Aksaraylılar tarafından ''Kara tren gecikir'' şarkısıyla karşılandı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, bölünmüş yollarda ortaya koydukları 15 bin kilometre hedefinin 13 bin 500 kilometresini 2010 yılı itibariyle tamamladıklarını, 2011'in ilk yarısında da 15 bin hedefini gerçekleştirmiş olacaklarını söyledi.

Konya-Aksaray karayolunun bölünmüş yol yapıldığını anlatan Yıldırım, 2011'de bu yola sıcak asfaltlama çalışması yapılacağını kaydetti.

Türkiye genelinde 8 yıl içinde büyük mesafeler kaydettiklerini dile getiren Yıldırım, şunları söyledi:

''İyi anlaşılsın diye söylüyorum, Türkiye'yi bilişimde Afrika seviyesinden aldık AB ülkelerinin ilk 10'u arasına soktuk. Bugün iddiayla söylüyorum internette cep telefonunda Türkiye, Belçika'dan, İngiltere'den daha ileri. Oraya gidenler bunu görüyor. Avrupa'da bizden iyi olan sadece Almanya var. Onun dışında biz hepsinden öne geçtik. Bugün Türkiye'nin 40 bin okulunun hepsinde hızlı internet erişimi var. Kablolu ile alt yapısı olmayan 5 bin okulumuza uydu üzerinden geniş bant internet bağladık. Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı ile Fatih Projesi'ni başlatıyoruz. Bu proje ile hedefimiz, 40 bin okulumuzda 620 bin sınıfta kara tahtayı ortadan kaldırmak, akıllı sınıf haline getirmek.''

Yıldırım, çağdaşlaşmanın lafla, millete tepeden bakmakla olmadığını, milletin ihtiyaç duyduğu hizmetleri geciktirmeden yerine getirmekle olduğunu vurgulayarak, ''Bazı muhalefet milletvekilleri 'Siz yapmıştınız bunları ama biz düşünmüştük' diyorlar. Türkiye'de zaten iktidarlar 80 yılı düşünerek geçirdi. Önemli olan düşünmek değil, düşünceyi hizmete, icraata dönüştürmek. Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak. Bizim yaptığımız bu'' diye konuştu.

-''DUBLE DEMİRYOLLARI AÇILACAK''-

Salona girişinde kendisini karşılayan Aksaraylılar'ın tren yolu talepleri nedeniyle ''Kara tren'' şarkısını çaldığını anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:

''Biliyorsunuz bu şarkıda umutsuzluk var. 'Kara tren gecikir belki de hiç gelmez' diye... Aslında bu yanlış bir seçimdi. Bunun yerine 'Tren gelir hoş gelir' deseniz daha iyi olur. Demek ki siz artık trenden umudunuzu kesmişiniz. Son 1 yıl içinde vatandaşların demiryolu konusunda büyük bir arzuları, beklentileri var. Nereye gitsek bizden demiryolları istiyorlar. Tabi bölünmüş yollar, köy yolları bitti, sıra duble yollardan sonra duble demir yolları var. 2011 iktidar yürüyüşümüzün en önemli projesi duble demiryolları. Bunun da planlarını yaptık. Şu anda 2023-2035 olmak üzere 2 kademeli demiryolları gelişim planlarını yaptık. Mevcut 11 bin kilometre demiryolu ağımız var. 2023'e kadar bunu iki katına çıkarıyoruz. 2035'de bunun üzerine 7-8 bin kilometre daha ilave ediyoruz. Yani 11 bin kilometreden 30 bin kilometreye çıkacak.''

Yıldırım, Cumhuriyetin kuruluşundan 1946'ya kadar her yıl için 134 kilometre demiryolu yapıldığını anımsatarak, ''1946 ile 2002 sonuna kadar sadece 18 kilometre yapılmış. 2003-2010 arası her yıl 135 kilometre demiryolu yaptık. Biz 135 kilometreye çıkarak Atatürk dönemini yakaladık. Şimdi duble demiryollarıyla yeni bir dönem başlatıyoruz. Bir yandan yüksek hızlı demiryolu ağlarını yaygınlaştıracağız, diğer yandan da mevcut hatlara ve sanayi tesislerine, lojistik merkezlere bağlantılar yapacağız'' diye konuştu.

-KOMŞU ÜLKELERLE İLİŞKİLER GELİŞİYOR-

Yıllardan beri kapalı olan Halep demiryolunu tekrar işletmeye açtıklarını hatırlatan Yıldırım, şimdi Halep'ten Gaziantep'e günlük seferler yapıldığını, bunun da alışverişi, dostluğu geliştirdiğini söyledi.

Aksaray'ın Havaalanı ve demiryolu olmak üzere iki talebinin olduğunu bildiğini dile getiren Yıldırım, Aksaray'dan Nevşehir'deki Kapadokya Havaalanı'na karayolu ile ulaşımı, yapacakları yeni yol ile yarım saate indireceklerini ve Aksaray'ın bu havaalanını daha yoğun şekilde kullanmasını sağlayacaklarını bildirdi.

Aksaraylıların demiryolu talebine de değinen Yıldırım, ''Aksaray'ın 2 fırsatı var. Birinci fırsatı Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren güzergahı. Bununla ilgili proje çalışmalarını 2011'de başlatıyoruz. Bu yaklaşık 5 milyar dolarlık bir proje. Antalya'dan başlıyor. Alanya'ya gelmeden Manavgat üzerinden Seydişehir'den Konya'ya, Konya'dan Aksaray'a, oradan Nevşehir'e ve Kayseri'deki ana hata bağlanıyor. Bu daha çok yolcu ve turizm amaçlı. İkinci projede mevcut tren hattı Ulukışla'dan geçiyor. Aksaray'ı Ulukışla hattına bağlamak. Bu da yük ağırlıklı. 70-80 kilometrelik bir hat. Daha kolay ve maliyeti düşük. 500 trilyon civarında. Ne olacak Aksaray'a 120 trilyonu harcadıysak 500'ü de harcarız.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim