• BIST 9679.8
  • Altın 2489.215
  • Dolar 32.4449
  • Euro 34.4386
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Yıldırım'dan Körfez'e 3 marina müjdesi

Yıldırım'dan Körfez'e 3 marina müjdesi
AK Parti İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı ve eski Bakan Binali Yıldırım, marinalardan birinin KonakPier'de olacağını belirtti. Diğer iki yatırımın ise İnciraltı ve Mavişehir'de yapılacağı tahmin ediliyor.

Yıldırım'dan Körfez'e 3 marina müjdesi

AK Parti İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı ve eski Bakan Binali Yıldırım, marinalardan birinin KonakPier'de olacağını belirtti. Diğer iki yatırımın ise İnciraltı ve Mavişehir'de yapılacağı tahmin ediliyor.

Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir Körfezi'ne 3 marina yapmayı planladıklarını söyledi. Dün Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi üyeleriyle Hilton Oteli'nde bir araya gelen Yıldırım, dünyanın 10 büyük limanı arasında olacak Çandarlı Limanı'nın temelinin de 15 Mayıs'ta atılacağını belirtti. Yıldırım, "Körfeze en az üç marina yapacağız. Bunlardan biri Konak Pier'de olacak. Diğerleri üzerinde çalışıyoruz. Körfezin iki yakasında olacak" dedi. Yıldırım gazetecilerin, "Yani İnciraltı ve Bostanlı'da mı" sorusunu "Evet, ama siz tahmin edin" diyerek yanıtladı. Marinalardan birinin Bostanlı Mavişehir kısmına, diğerinin ise İnciraltı'na yapılmasının planlandığı tahmin ediliyor. Marinaların yerini henüz açıklamayacağını belirten Yıldırım, çalışmanın olgunlaşmasını beklediklerini söyledi. Şu anda Konak Pier Yat Limanı üzerinde çalıştıklarını belirten Yıldırım, "Pier'in işletmecileri yat limanı yapacak kısmı da sözleşmeye dahil ettikleri için onlarla anlaşma yapmak mecburiyeti var. Özelleştirme İdaresi Başkanı geldi, incelemelerde bulundu. Süreci başlattık" diye konuştu. Yıldırım, Pier Marinası üzerinde çalıştıklarını belirtirken bu alışveriş merkezinin işletmecisi olan İZMER A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şener Koyuncuoğlu, bir süre önce marina yapımı için Ulaştırma Bakanlığı'na müracaat ettiklerini açıklamıştı.

ÖZEL YASA

Öncelikli hedeflerinin İzmir'de kentsel dönüşümü hayata geçirecek projeyi başlatmak olacağını, bu konuda gerekirse İzmir için özel bir yasa çıkaracaklarını belirten Yıldırım, "İzmir'in önemli bir kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Artık bunun aciliyet teşkil ettiğini de biliyoruz. Önümüzdeki dönemde en önemli hedeflerimizin başında İzmir'in kentsel dönüşümünü hayata geçirecek projeyi başlatmak olacak. Gerekirse İzmir'e özel bir yasa çıkaracağız. İzmir'in kent merkezinde veya kanatlarında kentsel anlamda herkesi rahatsız eden bir yapı mevcut. İçinde 4 milyon insanın yaşadığı bu güzel şehirde bu kadar uçurumun içiçe olması kimsenin hoşuna gitmiyor" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim