• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Yıldırım'dan 'koşar adım hizmet' sözü

Yıldırım'dan 'koşar adım hizmet' sözü
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir'e koşar adımlarla hizmet edeceğini ifade etti.

Yıldırım, sabah erken saatlerde tebdil-i kıyafet Karşıyaka Stadı'na gitti. Eşofman ve spor ayakkabısı ile vatandaşların arasına giren Yıldırım, sabah yürüyüşü yaptı. İzmir'e hizmet için ‘35 Acil Yardım Hizmet Ekibi'nin hazır olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: “İzmir, son 15 yıldır hizmetsizlik, çaresizlik ve çözümsüzlük içerisine bırakıldı. Hizmeti koşar adımlarla gerçekleştirmemiz şart. İzmir'deki hizmet açığını ancak koşar adımlarla çözebiliriz. Kimsenin endişesi olmasın, enerjimiz, ekibimiz, gücümüz de hazır. Biz hizmete hazırız.”
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, şehrin 5 yılına karar verecek olan İzmirlilere hitaben şunları söyledi: “Şehrinizin gelecek 5 yılına karar verirken 5 dakika düşünün. Geçmiş 15 yılı gözden geçirin. Gözle görülür hangi hizmetten söz edilebilir. İzmir'i beceriksiz yönetimden vatandaşlarımızın desteği ile kurtaracağız. Tüm bunların kararını vatandaşımız verecek.”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında "İzmir hizmete muhtaç, hizmeti yapacak olan Binali Yıldırım" dediğini hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye başkanı buna alınmış, diyor ki 'İzmir kimseye muhtaç değil'. İzmir hizmete muhtaç mı, değil mi? İzmir eğer hizmete muhtaç olmasaydı bu halde mi olurdu? İzmir'in hizmete ihtiyacı olmadığını düşündüğü için mi hizmet etmemiş. İzmir'in her ilçesine, her sokağına girdiğimizde bize 'Bakanım kurtar bu İzmir'i' diyorlar. İzmir'i kurtaran 9 Eylül 1922'de kurtarmış. İzmir son 15 yılda hizmetsizlikten, çaresizlikten, çözümsüzlükten çekiyor.”

SELÇUK'A MOBESE VE OKUL MÜJDESİ

İzmir'in Selçuk ilçesi temaslarını akşam saatlerinde de sürdüren Yıldırım, geç saatlerde açılışını yaptığı seçim bürosu önünde vatandaşlara seslendi. İZBAN'ın Torbalı'dan Selçuk ilçesine geleceğini hatırlatan Yıldırım, ilçeye iki ilkokul ve 1.6 milyon lira harcanarak MOBESE kurulacağını açıkladı. Selçuk'un artık güvenlik sorunu yaşamayacağını anlatan Yıldırım, "Ayrıca turistleri ilçenin merkezinden geçireceğiz. Böylece Selçuk külfeti çeken değil aynı zamanda nimeti de alan bir ilçemiz olacak” diye konuştu. Yıldırım, konuşmasına başlamadan önce gelen acı haber üzerine müziğin sesini kıstırdı. Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür'ün babası Güner Ülgür'ün hayatını kaybettiğini öğrendiklerini kaydeden Yıldırım, Ülgür ailesine baş sağlığı ve sabır dileklerini iletti.

“KESİNTİSİZ DEMİR YOLU AĞI GERÇEKLEŞECEK”

İzmir'in son 15 yıldır hizmetsizlik ve çözümsüzlükten çektiğini ifade eden Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Sizden isteğim şudur, şehrinizin, ilçenizin 5 yılına karar verirken 5 dakika düşünün ve geçmiş 15 yılı gözden geçirin. Efes'e yılda Selçuk'un nüfusunun 80 katı turist geliyor. Ancak ilçenin turistlerden nasibini almadığını biliyoruz. Selçuk'a İZBAN'ı getiriyoruz. Böylece Aliağa'dan kesintisiz demiryolu ulaşımı gerçekleşecek. Pamucak'taki sahilden 6.5 kilometrelik mesafedeki antik limana deniz suyunu getirerek antik limanı tekrar yaşama geçireceğiz.”

İZMİR'DE 7 BİN 70 PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK

Çamlık'taki Açıkhava Lokomotif Müzesi'nin tekrar ele alındığını kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti: “Demiryolları müzesi tekrar ele alınıyor, Türkiye'nin en büyük ulaştırma ve haberleşme müzesi haline getiriliyor. Başka projeler de var. Proje bizim için sıradan bir iş. 11 yılımıza bakarsanız Türkiye'nin her köşesine nakış gibi dokuduğumuzu görebilirsiniz. Türkiye'ye çağ atlatacak, büyük Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine, 2023'e ülkemizi taşıyacak projeleri yaptık. İzmir'de de yaptık. İzmir'de etrafınıza bakın, eserler bize ait. 7 bin üzerinde proje gerçekleştirdik. 7 bin 70 proje. Köy yolları mı, okullar mı, bölünmüş yollar mı istersiniz, hava alanları, marinalar mı istersiniz, hastaneler mi istersiniz, sevgi evleri, hapishaneler, adalet sarayları. Bunların toplam tutarı 15.5 milyar lira."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim