• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Yıldız: 12 ülkelik kara bir liste yok!

Yıldız: 12 ülkelik kara bir liste yok!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''ABD'nin yayınladığı 12 ülkeyi kapsayan ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu iddia edilen resmi bir liste yoktur'' dedi.

Yıldız: 12 ülkelik kara bir liste yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''ABD'nin yayınladığı 12 ülkeyi kapsayan ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu iddia edilen resmi bir liste yoktur'' dedi.

Yıldız, TÜBİTAK'ın düzenlediği Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri bölge yarışmasının Melikşah Üniversitesi'ndeki ödül töreni öncesi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Güney Kore'de yapılacak Nükleer Güvenlik Zirvesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Yıldız, zirveye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katılacaklarını anımsattı.

Uluslararası camianın bu toplantıda bir araya geleceğini belirten Yıldız, şunları söyledi:

''Nükleerin aslında bir silahlanma aracı değil, tamamen bir barış gerekçesi olarak kullanılmasıyla alakalı ortak dil tesis edilmiş durumda. Buna bütün ülkelerin katılımı sağlanıyor. Yalnızca bu toplantı değil, aynı zamanda ikili görüşmeler de yapılacak. Sayın Başbakanımızın bizzat katılacağı, sayın Obama ile yapacağı görüşmelerden tutun, birçok devlet başkanı ve başbakanla yapacağı görüşmeler var. Güney Kore bizim nükleer güç santralleri ile alakalı Sinop'a teklif veren ülkelerden biriydi. Bizim kendi belli şartlarımız var. O şartları yerine getirmesi halinde olumlu bir zemine çekilecektir. Bunları önceden söylemek doğru olmaz. Görüşmelerden sonra gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağız.''

-ABD'nin İran'a uygulayacağı yaptırımlar-

Yıldız, İran'dan petrol alan bazı ülkelere ABD'nin yaptırım uygulayacağı iddialarını hatırlatan gazetecilere, şu değerlendirmede bulundu:

''Bir kara liste mi yayınlandı, o listede Türkiye var mı? Şu anda böyle bir resmi belge yok. Tarafımıza da intikal etmiş bir belge yok. Yaptırım listesinde olmayan 12 ülke açıklandı. O zaman şunu söylemiştim, 'O listede bulunmuyor olması, Türkiye'nin o listede olmayacağı anlamına gelmez' demiştim. Yine aynı cümleme devam ediyorum. Özel şirket bu manada görüşmelere devam ediyor. Türkiye'nin hem ham petroldeki hem doğalgazdaki arz güvenliği bizim önceliğimizdir. Uluslararası dengeler, uluslararası konjonktür dikkatli takip edilmektedir. Ama bu manada ABD'nin yayınladığı 12 ülkeyi kapsayan ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu iddia edilen resmi bir liste yoktur. Bizim tarafımıza böyle bir liste ulaşmamıştır. Bu tür konular Güney Kore'de, İran'da görüşülecektir.''

-Bulgaristan'a doğalgaz-

Başbakan Erdoğan'ın, Bulgaristan'a doğalgaz konusunda yardımcı olunacağı yönündeki açıklamasıyla ilgili gelişmelerin sorulması üzerine, Bakan Yıldız, bunun alınmış siyasi bir karar olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devleti güçlendikçe komşularına olan insani yardımlarını ve yaklaşımlarını daha da artırdığına dikkat çeken Yıldız, şu bilgileri verdi:

''Örneğin Suriye'nin şu anki yürüttüğü politikaları şiddetle kınadığımızı zaman zaman söylüyoruz. Buna rağmen su, elektrik ve doğalgaz konusunda halkın bizzat kullandığı gereçlerle alakalı bir yaptırım uygulamıyoruz. Bulgaristan, ilişkilerine önem verdiğimiz komşu bir ülkemiz. Doğalgaz boru hattıyla alakalı bugün itibariyle Bulgaristan'dan gelen teknik heyet, bizim ekibimizle birlikte çalışmalara başladılar. Bunu özel sektör mü yapar, kredilendirilmesi nasıl olur... 102 kilometrelik hatla ilgili olarak detayları değerlendiriyoruz. Sayın Başbakanların kendi arasındaki yaptığı toplantı bizim için önemlidir. Çıkan sonuç bizim için önemlidir ve talimattır. Bunlar bu manada yerine getirilecek. Önümüzdeki süreçte bu gelişmeleri hep beraber paylaşacağız.'' 

www.UlasimOnlne.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim