• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Yıldız: Enerji tasarrufunu birlikte yayalım

Yıldız: Enerji tasarrufunu birlikte yayalım
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Enerji Verimliliği Derneği'nin Gebze'de düzenlediği 'Sanayide Enerji Verimliliği' konulu toplantıya katıldı.

Toplantıda söz alan Bakan Yıldız, "Çevreci STK'larımızı, Greenpeace'i birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Gelin birlikte çalışalım, enerji tasarrufunu birlikte yayalım" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Türkiye Enerji Verimliliği Derneği'nin düzenlediği 'Sanayide Enerji Verimliliği' konulu toplantıya katıldı. Proje kapsamında 2.'si düzenlenen toplantının Gebze bölümünde konuşan Bakan Taner Yıldız, "Çevreci STK'ları bu işe davet ettik. Tencere tavalarını alsınlar bir araya gelerek birlikte çalışalım. Protesto yapacaklarına 'niye tasarruf etmiyorsunuz' diye tencere tava çalsınlar" dedi.

"YÜZDE 1 ENERJİ TASARRUFUMUZ 25 BARAJA DENK"

Sanayide Enerji Verimliliği projesinin ülke adına öneminden bahseden Yıldız, "Bugün burada yine önemli bir programa, bir enerjide verimliliğin, tasarrufun detayını tekrar işleyeceğiz. Hanımlar için, çocuklar için, tüm sanayicilerimiz için her platformda bunları tekrarlamamız gerekiyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, dernek üyelerimize, sanayi odalarına teşekkür ediyorum. Bölgesine bakılmaksızın Edirne'den Kars'a bir sanayicimiz enerji tasarrufuyla ilgili bir çalışma yapacaksa bu 5. sanayi teşvikiyle desteklenecek. Bakın bir rakam verildi, yüzde 50 tasarruf ettik denildi. Bugün Türkiye'de yüzde 1 enerji tasarrufu yapılmış olsun Avrupa Birliği ülkelerinden 10 ülkenin kullandığı enerjinin yarısına denk geliyor. Bu ise yaklaşık irili ufaklı 25 barajın üretimine denk geliyor. Eğer biz hedeflediğimiz 10 yılda 65 milyar lira tasarrufu yalnızca sanayiden elde edersek bu çok büyük bir başarı. Bunun taraflarını ve paydaşlarını arttırmamız gerekiyor. Dünyada enerji kıtlığına su kıtlığına doğru gidiliyor bunların düzgün kullanılması gerekiyor. Biz bu kültürden geliyoruz. Bizim bunu gencimizden yaşlımıza genişletmemiz lazım. Siz tasarruf yapın bunun faydasını inanın göreceksiniz" diye konuştu.

"STK'LAR BİZİMLE BİRLİKTE TENCERE TAVA ÇALSIN"

Enerji alanında yapılacak olan projelere çevreci sivil toplum örgütlerinin karşı çıkmamalarını, bunun yerine bu çalışmaların yaygınlaştırılmasında görev almalarını ifade eden Bakan Yıldız, şöyle devam etti: "Çevreci bazı STK'lar var bizim nükleer santral çalışmalarımıza, kömür santrallerimize karşı çıkıyorlar. Biz bu iyi niyetle çevreci STK'ları bu işe davet ettik. Tencere tavalarını alsınlar bir araya gelerek birlikte çalışalım. Protesto yapacaklarına 'niye tasarruf etmiyorsunuz' diye tencere tava çalsınlar. Ülkenin yararına bir şeyler yapalım. Bir şeyin nasıl yapılacağını bize öğretmeyin. Çevreci STK'larımızı, Greenpeace'i birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Gelin birlikte çalışalım, enerji tasarrufunu birlikte yayalım. Sürekli protestolarla bir yere varılmaz. Kırın zincirlerinizi ülkenin yararına birlikte iş yapalım. Bizler büyüyen Türkiye'nin sonuçlarını enerji sektöründe de alması gerektiğini söylememiz gerekiyor. Bakın Azerbaycan'da olumsuz hava koşulları nedeniyle doğalgaz kesintisi oldu. Olumsuz hava koşullarından kaynaklanan sebeplerle arızalar olabiliyor. O yüzden bunu gelin bildiğimiz konuştuğumuz bütün insanlara anlatalım. Herkese iş düşüyor. İnşallah 10 yıl sonra Türkiye'nin daha yoğun büyümesine rağmen daha az enerji harcayan bir ülke olacağımızı görmeyi umuyorum."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim