• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Yıldız: İran doğalgazının fiyatı yüksek

Yıldız: İran doğalgazının fiyatı yüksek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran’dan alınan doğalgazın fiyatının yüksek olduğunu, Türkiye’deki fiyatlarla ve uluslararası fiyatlarla bağdaşmadığını söyledi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kütahya’ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, Türkiye’nin İran’dan petrol ve doğalgaz aldığını, bu alımlarda fiyat konusunda vatandaşların menfaatinin düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak,"Bütün ikili görüşmelerimizde her ülke ile yaptığımız gibi İran’la aldığımız doğalgaz fiyatı konusunda vatandaşlarımızın, Türkiye’nin çıkarlarını menfaatini düşünmek zorundayız. İran’la olan ticaretimizden çok memnunuz. Alınan miktarlar, doğalgaz ve petrolle alakalı. Ancak fiyatlardan memnun olduğumuz anlamına gelmiyor bu. Biz uluslararası tahkime bu fiyatların yüksek olduğunu ve eksik miktarları da dahil ederek iki tane ayrı daha açmış bulunuyoruz. Şu ana kadar İran’dan bizi tatmin edecek ve olumlu bulabileceğimiz bir fiyat gelmedi. O yüzden tahkim süreci devam ediyor. Temmuz ve nisan ayında iki ayrı duruşma olacak. Tanıklar dinlenecek. Teknik analizler, tanıklardan kastım o. Biz savunmamızı burada yapacağız. Fiyatlar da, bunu gösteriyor. Iran’dan alınan doğalgaz fiyatları yüksek, Türkiye’deki fiyatlarla uluslararası fiyatlarla bağdaşmamaktadır. Biz ülkemizin menfaatini düşünüp bunu kollamak zorundayız. Ben inanıyorum ki, tahkim heyetinin objektif yaklaşımı ile birlikte Türkiye yüksek bulduğu miktarın farkını geri alacaktır.”

"BOR ÖZELLEŞTİRİLMEYECEK"

Bakan Yıldız, bor tesislerinin özelleştirilmesiyle ilgili bir soruyu da şöyle cevapladı: "Sıkça tartışılıyor bor özelleştirilecek mi diye? Bir kez daha söylüyorum bor özelleştirilmeyecek. Hizmet alımlarının, özelleştirme anlamına gelmediğini, vatandaşımızın bilmesi lazım. Bu konuyla alakalı ne ileriye dönük bir programımız bulunmamakta, ne de ileriye dönük faaliyetimiz var. Borun özelleştirilmeyeceğini bir kez daha söylemem lazım.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim