• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Yıldız: Nükleer enerji kararlılığımız sürecek

Yıldız: Nükleer enerji kararlılığımız sürecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin nükleer enerji konusundaki kararlılığını ilerleyen süreçte kuracağı ikinci santralle göstereceğini belirtti.
Bakan Yıldız: Nükleer enerjide kararlılığımızı ikinci santralle göstereceğiz 
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin nükleer enerji konusundaki kararlılığını ilerleyen süreçte kuracağı ikinci santralle göstereceğini belirtti.

Abant'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneğince (ELDER) düzenlenen Elektrik Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri 5'inci Sektör Toplantısı'na katılan Yıldız, toplantının ardından çocuklarıyla Abant Tabiat Parkı'nda gezintiye çıktı.

Gazetecilerin nükleer santralle ilgili gelişmeleri sorması üzerine Yıldız, nükleer enerji konusunda ileriki süreçte mutlaka yeni gelişmeler olacağını söyledi.

Nükleer enerji görüşmeleri sırasında Japonya'da Fukuşima Nükleer Santrali'nde sızıntı meydana geldiğini hatırlatan Yıldız, bu nedenle görüşmelerin bir süre kesintiye uğradığını ifade ederek, ''İnşallah görüşmelerimiz tekrar devam edecek. Ben mutlaka sonuç alacağımız kanaatindeyim. Türkiye, nükleer enerji konusundaki kararlılığını önümüzdeki süreçte kuracağı ikinci santralle gösterecek'' dedi.

Yenilenebilir ve yerli kaynakların tümüyle ilgili çalışma yürüttüklerine dikkati çeken Yıldız, şunları söyledi:

''Türkiye'nin asıl zenginliği onlar. Rüzgarı, suyu, güneşi, jeotermali, şu anda buraya yağan kar... Bunların her birisi enerjiye dönüşebilecek yapı. Dediğim gibi, her külfetin belli bir nimeti, her nimetin de belli bir külfeti oluyor. Şu anda soğuk, kar kış var ama bunlar bize enerji olarak dönecek inşallah. Şu anda Türkiye'deki harekete geçirilebilir su kaynaklarının üçte biri işletmede. Üçte biri proje ve inşa aşamasında. Şu anda inşaatta olanlar var. Üçte biri de şu anda hiç dizayn edilmemiş durumda. O yüzden çevreye, yeşile duyarlı olarak bunların her birisini harekete geçirmemiz lazım.''  

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim