• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Yıldız: Sondaj çalışması yapmıyoruz

Yıldız: Sondaj çalışması yapmıyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Doğu Akdeniz'deki çalışmalara ilişkin ''Bu sondaj çalışması değildir, sismik arama çalışmasıdır. Sismik aramalarımıza devam ediyoruz'' dedi.

Yıldız: Sondaj çalışması yapmıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Doğu Akdeniz'deki çalışmalara ilişkin ''Bu sondaj çalışması değildir, sismik arama çalışmasıdır. Sismik aramalarımıza devam ediyoruz'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AKTAŞ Elektrik davasının Türkiye tarafından kazanılmasını “Bu da geriye dönük kamburlarımızdan bir tanesiydi. Hamdolsun en büyük davalarımızdan bir tanesini daha geride bırakmış olduk” sözleriyle değerlendirdi. Yıldız, Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmalarının başladığı yönündeki haberlere yönelik ise, “bu çalışma sondaj değil, sismik arama çalışmasıdır” dedi.

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesi Genel Merkez önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, AKTAŞ Elektrik davasının Türkiye tarafından kazanılmış olması ile ilgili sorular üzerine, “Bu da ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Uzanlar davasından sonra Türkiye Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı AKTAŞ, yani İstanbul Anadolu yakasının elektrik dağıtım hizmetleriyle ilgili açmış olduğu davayı da kazandı” dedi.

Davanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde açıldığını ve bedelinin 245 milyon dolar olduğunu anımsatan Yıldız, “Özel hukuk bürolarından hizmet almaksızın Enerji Bakanlığımızın hukuk büronsun yapmış oyduğu çalışmalarla hamdolsun iyi bir sonca ulaşmış olduk. Danıştay imtiyaz sözleşmesini 2002 yılında iptal etmişti. Ve bu iptal sonucunda İstanbul Anadolu yakasının elektrik dağıtım hizmetlerini TEDAŞ eliyle yürütmüştük, hepinizin de bildiği gibi. Şu anda özelleştirme kapsamında. Bu da geriye dönük kamburlarımızdan bir tanesiydi. Hamdolsun en büyük davalarımızdan bir tanesini daha geride bırakmış olduk” diye konuştu. Bakan Yıldız AKTAŞ Elektrik’in itiraz ve temyiz hakkı olmadığını da vurgulayarak, AİHM’in bu başvurunun kabul edilemez olduğuna karar verdiğini söyledi.

-"SONDAJ DEĞİL SİSMİK ARAMA"-

Doğu Akdeniz’de petrol arama krizi ile ilgili itidal çağrılarının hatırlatılması ve 12. parsel üzerinde bir restleşme olup olmadığının sorulması üzerine Bakan Yıldız şöyle konuştu:

“Sayın Başbakanımız son derece açık, net kamuoyuyla paylaştı bu bilgiyi. Eğer Güney Kıbrıs Rum Kesimi bu aramadan vazgeçmediği takdirde veya aramalardaki bütün tespit ettiği değerleri, kaynakları, petrol veya doğalgazı bütün Kıbrıs’la beraber, KKTC’deki vatandaşlarımızla beraber paylaşmadığı takdirde bizim faaliyetlerimiz devam edecek. Ama bunlardan herhangi bir tanesinde bir açıklama gelirse biz de bunun karşılığında değerlendireceğiz.”

Dün Ankara’ya gelen ABD Temsilciler Meclisi’nden gelen heyettin bu konuda bir talebi olup olmadığı yönündeki soruya ise Yıldız, "Benim bulunduğum ortamda gelmedi” yanıtını verdi. Yıldız, savaş gemilerinin eşlik etmesi ile ilgili haberlerin hatırlatılması üzerine de, “Zaman zaman savaş gemilerinin eşlik etmesi gereken yerlerde eşlik ediyor. Ama zaman zaman ben de televizyonlarda izliyorum ‘sondaj çalışmalarına başlandı’ deniyor. Israrla altını çizerek şunu söylüyorum; bu çalışma sondaj çalışması değildir, sismik arama çalışmasıdır. Bu yüzden sismik aramalarımıza devam ediyoruz” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim