• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Yıldız: TPAO devletin sırtında yük değil

Yıldız: TPAO devletin sırtında yük değil
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) devletin sırtında bir yük olmadığını belirtti.

Yıldız, TPAO Genel Müdürlüğü’nün 2009 yılı net satış gelirinin 1 milyar 186 milyon 888 bin 351 TL, net kârının ise 376 milyon 296 bin 871 TL olduğunu bildirdi.

Taner Yıldız, BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman’ın TPAO ile ilgili soru önergesini yanıtladı. Nuri Yaman kurumsal yapısı iyice zayıflayan TPAO’nun halka arz yoluyla özelleştirilmesi yolunun açılmasının gündemde olup olmadığını sordu.

Teşkilat yasası değişecek

Yıldız, kendi ayakları üzerinde durabilen ve hatta koşabilen bir enerji sektörü oluşturmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu çerçevede enerji sektöründe yer alan kurumların büyük çaplı uluslar arası projelerde rol almasını sağlayabilmek için finans ihtiyacını karşılayabilecek bir yapının oluşturulması son derece önemlidir. TPAO’nun Irak ve diğer ülkelerde mevcut durumundan daha etkin olarak faaliyet gösterebilmesi, uluslar arası ölçekte daha büyük bir oyunca olmasına yönelik olarak ‘TPAO Genel Müdürlüğü Teşkilat Yasası’nda düzenleme çalışmaları devam etmektedir.

Bu düzenleme çalışmaları sonucunda yüzde 49 oranına kadar olan bölüm için halka arz yoluna gidilmesi düşünülmektedir.” TPAO’nun devletin sırtında yük olduğu söylemine ise bakanlığımız katılmamaktadır.

Güncel havacılık haberler için ThyHaber'i takip edin.

www.ThyHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim