• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Yıldız vatandaşa uçak bileti hediye etti

Yıldız vatandaşa uçak bileti hediye etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kastamonu’da bir vatandaşa uçak bileti hediye ederken, çocuklar ile Bakanı arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Kastamonu Havalimanı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindeki bakanlar Valilik binasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sokağa çıktı. 
 
Başbakan’ı bekleyen vatandaşlarla tokalaşan Bakan Yıldız, karşısına çıkan 44 yaşındaki pamuk şekeri satan Şenol Çakır ile sohbet etti. Bakan Yıldız ile Çakır’ın diyalogları ise çevredekileri güldürdü. Çakır’a, “Sen İstanbul’a uçakla gittin mi?” diye soran Yıldız, “Hayır, hiç binmedim daha” cevabını alınca da, “Uçağa binmediysen ben sana bilet alacağım. İstanbul’a gidiş dönüş” dedi.
 
Çakır’ın, “Binerim ama azcık korku var” sözleri etraftakileri güldürdü. Bakan Yıldız, Çakır’, “Gidip gelebilir misin bir arkadaşınla beraber. Sayın valim uçak biletleri benden. Çok pahalı olmayanından alırım ben. Bayramdan sonra mı gidersin önce mi? İşlerin varsa bayramdan sonra gidersin” dedi.
 
Çakır ise bunun üzerine, “Daha önce çok İstanbul’a gittim fakat karayoluyla gittim” şeklinde konuştu.
 
ÇOCUKLAR BAKAN’I ZORLADI
 
Bakan Yıldız, sokak gezisi sırasında karşılaştığı çocukların sorularına hayran kaldı. Çocukların, “Geleceğin enerji kaynakları ne olacak?” sorusuna Bakan Yıldız, “Geleceğin enerji kaynaklarından birisi bor olacak. Ama tek başına değil, güneş var, rüzgar var, su var. Kullandığımız enerjiyi yine kullanacağız” yanıtın verdi. Çocukların sorusuna hayran kalan Bakan Yıldız, çocukları tebrik etti.
 
“Uranyum kullanacak mıyız?” sorusunu duyunca şaşkınlık yaşayan Bakan Yıldız, “Uranyum da kullanacağız. Onları da tehlikelerinden arındıracağız. Kömürden elektrik üretiliyor, sudan üretiliyor. Kaya gazı daha yeni Türkiye’de elde ediliyor. Yabancı yatırımcılardan varsa diyoruz, onlara da ruhsat verelim arasınlar burada diyoruz. Shell diye büyük bir firma var ya o da şu anda arama yapıyor. Yerli yatırımcılardan isteyen varsa onlara da veriyoruz. Daha da gelişecek. Meskenlerimizde abonelerimiz, evde annelerimiz babalarımız abone olurlarsa ev için o kadar daha iyi oluyor” dedi.
 
Kastamonulu çocukların “İnebolu’da da petrol ve doğalgaz arandı ama bulunamadı. Yine nasıl bulacaklar” sorusuna Bakan Yıldız, “Sen paramızı israf etmeyelim diyorsun” dedi. Bakan’a yanıt veren çocuklar ise, “Ha bire arıyorlar burada ama bir türlü bulunduğunu görmedik. İnebolu’da hatta bir hafta durdular. Gittiler. Ama Sinop’ta buldular” dediler. Bakan Yıldız ise, “Teknik çalışma yapıyorlar. Biz eğer bulursak 15-20 sonra sizin petrolünüz olacak” dedi. Çocuklar ise, “Güney bölgelerine güneş panelleri, kuzey bölgelerine ise rüzgarla çalışan sistem yapılabilir” deyince Bakan Yıldız da, “Bravo fikirler çok isabetli” şeklinde konuştu.
 
Bakan Yıldız, Başbakan’ı bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Çocuklar ise bakandan Başbakan’ın dağıttığı oyuncaklardan alamadıklarını söyleyince, Başbakan’ın korumaları tarafından poşet içinde oyuncak getirdi. Oyuncakları gören çocuklar izdihama neden oldu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim