• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Yılmaz: 21. Yüzyıl Türkiye'nin asrı olacak

Yılmaz: 21. Yüzyıl Türkiye'nin asrı olacak
Milli Savunma Bakanlığı görevine atandıktan sonra memleketi Sivas'ın Gürün ilçesine ilk kez gelen Bakan Yılmaz, dün geceyi ilçede geçirdi.
İsmet Yılmaz: 21. Yüzyıl Türkiye'nin asrı olacak
 
Milli Savunma Bakanlığı görevine atandıktan sonra memleketi Sivas'ın Gürün ilçesine ilk kez gelen Bakan Yılmaz, dün geceyi ilçede geçirdi.

Sabah saatlerinde esnaf ziyaretinde bulunan Yılmaz, Gürün Ulu Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti. Burada vatani görevini yapan askerlerin bayramını kutlayan Yılmaz, daha sonra ilçeye bağlı Suçatı beldesi ile Bahçeiçi ve Tepecik köylerini ziyaret etti.

Hemşehrileri yoğun ilgi gösterdiği Bakan Yılmaz, vatandaşlarla da hatıra fotoğrafları çektirdi. Yılmaz'a Gürün elması ve kayısısı ikram edildi. Yılmaz, temasları kapsamında bazı hemşehrilerine de taziye ziyaretinde bulundu.

Yılmaz, Bahçeiçi köyünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, seçim öncesi ve sonrasında yaptığı ziyaretlerde vatandaşların en çok iş talebinde bulunduğunu belirterek, işsizlik sorununu çözmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Türkiye'de işsizlik oranının yüzde 9-10 civarında olduğunu ifade eden Yılmaz, bu rakamın birçok Avrupa ülkesindeki oranın çok çok altında olduğunu kaydederek, 2023 yılında Türkiye'de işsizlik oranını yüzde 5'e düşürmeyi hedeflediklerini belirtti.

En önemli sıkıntının terör sorunu olduğunu kaydeden Yılmaz, ''Biz İnşallah onu da aşacağız'' dedi.

Türk milletinin en zor günlerde birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek İstiklal Savaşı'nı kazandığını ifade eden Yılmaz, 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi'nde yurdun doğusundan, batısından olmak üzere her yerinden delegelerin yer aldığını belirterek, ülkedeki tüm insanları birer kardeş olarak gördüklerini söyledi.

Türkiye'nin iyi yolda olduğunu anlatan Yılmaz, ''Şimdi bölgemizin lideriyiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın'' ifadelerini kullandı.

Ülkenin güçlenmesini, bölgede umut olmasını istemeyenlerin, bölücü terör örgütü ile ''Türkiye'den ne kopartırım'' düşüncesinde olduğunu belirten Yılmaz, milleti teröre karşı birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye çağırarak, ''Biz bir olursak, birlik olursak, aşamayacağımız bir engel yok'' dedi.

Türkiye'nin Somali'de açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalan insanlara yardım elini uzattığını, Türk halkının yardımlaşma duygularıyla hareket ederek 300 milyon doları aşkın bir meblağı Somali'ye gönderdiğini anlatan Yılmaz, önceden Avrupa ülkelerinden 25 milyon dolar borç almak için günlerce bekleyen Türkiye'nin, şu anda bölgesindeki yardıma muhtaç ülkelere 300 milyon dolar yardım yapan bir ülke haline geldiğini söyledi.

Türkiye'nin el açan ülke konumundan artık yardım eden ülke konumuna geldiğini aktaran Yılmaz, işsizlik nedeniyle önceden Almanya başta olmak üzere yurt dışına göç veren Türkiye'nin, şu anda işçi kabul eden ülke duruma geldiğini de kaydetti.

Seçim döneminde vatandaşların emeklilerin maaş farklarının düzenlenmesi konusunda istekleri olduğunu anlatan Yılmaz, bu konuda da çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yılmaz, Tepecik köyünde yaptığı konuşmada ise Türkiye'nin bölgesinde bir umut ve lider olduğunu belirterek, ''İşte bu liderliği aksatmak veya biraz daha toz altında bırakmak isteyenlerin çıkartmış olduğu suni problemler var. İnşallah süreç içerisinde Türkiye o problemleri de aşacaktır diyoruz. 21. yüzyıl Türkiye'nin asrı olacaktır inşallah. Hem Türkiye'nin pasaportu da itibarlı olacaktır, hem Türk insanının kimlik kartı da itibarlı olacaktır diyoruz'' dedi.

AK Parti hükümetinin sağlık, eğitim ve ulaştırma başta olmak üzere birçok alanda önemli hizmetlere imza attığını ifade eden Yılmaz, Türk insanının refah seviyesini yükselttiklerini söyledi.

Köyde kas rahatsızlığı nedeniyle yürümekte zorlanan Ümit Karpuz (15) isimli bir genç, tedavisi konusunda Bakan Yılmaz'dan yardım istedi. Yılmaz, yardım konusunda ilgililere gerekli talimatı vererek, genci Sivas Valiliğine yönlendirdi.

Yılmaz'a, temasları sırasında AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ile Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Şimşek ve bazı yetkililer eşlik etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim