• BIST 9524.59
  • Altın 2503.709
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.5666
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Yılmaz, F16'ları biz modernize ediyor

Yılmaz, F16'ları biz modernize ediyor
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'Marka Şehirler için Kent Ekonomileri Formu' toplantısı için geldiği Sivas'ta önemli açıklamalarda bulundu.

 

 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'Marka Şehirler için Kent Ekonomileri Formu' toplantısı için geldiği Sivas'ta önemli açıklamalarda bulundu. Büyük Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Yılmaz, Türkiye’nin 2003’ten bu yana son 10 yıl içinde önce siyasi istikrarı sonrada ekonomik istikrarı sağlamasıyla bölgede ve dünyada parlayan bir yıldız durumuna geldiğini söyledi.  En son ABD’nin Savunma Bakanı’nın göreve geldiğinde bir mesajına dikkat çeken Bakan İsmet Yılmaz, "Dünyada ortak ülke pozisyonunda Türkiye, ama bölgede lider ülke sıfatımız var." dedi.
 
SATIN ALMA GÜCÜNE GÖRE TÜRKİYE AVRUPA'DA ALTINCI 
 
Türkiye’nin kapısında 50 yıldan fazla bekletilen Avrupa Birliği’nin kendisine dikte ettirdiği ekonomik kriterleri sağlar bir duruma geldiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, "AB üyesi ülkelerin bir çoğu bu kriterlerden uzaktır. Bugün satın alma gücüne göre Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi, Dünyada da 17. büyük." şeklinde konuştu. 
 
"İNSANSIZ HAVA ARACINDA 3. SIRADAYIZ" 
 
Savunma Sanayi’nde yapılanları anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Eğitim uçağı Hürkuş’u yaptık. Test eğitimleri tamamlandı. İşte bu Türk malıdır. F 16 lisanlıda yapsan Amerikanın uçağıdır. Hürkuş ve Göktürk dediğinizde bu Türk malıdır. Yine insansız hava aracı Anka’mızı ürettik. Operasyonel seviyede bu nitelikte, bir insansız hava aracı dünyada Amerika ve İsrail’den sonra Türkiye en iyi kabiliyete sahip ülkelerden birisi desek yerinde olur. Taarruz helikopteri Atak’ı ürettik. Hemen hemen beni ziyarete gelen her bakana, Yeni Zelanda’lı Bakan anzak günü sonrası Ankara’ya geldiğinde TAI’yi ziyaret etti, gurur duydu, herkesin gurur duyması gerekir.Dünyada şuan en mükemmel teknolojiyle üretilmiş helikopterimiz." 
 
'F-16'LARI BİZ MODERNİZE EDİYORUZ'
 
Amerikanın F16’larının modernizasyonun Türkiye tarafından yapıldığını aktaran Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Yüksek hızlı uçak Şimşek’in üretimine geçtik, Amerikanın F16’larının modernizasyonun biz yapıyoruz. Pakistan’ın F 16 uçakları var. Yapılan ihaleyle uçakların modernizasyonunu Türkiye aldı." dedi. Altay tankının dünyanın en modern ve en büyük kara savaşı aracı olarak niteleyen Bakan Yılmaz, "Almanya’nın, Amerika’nın veya Çin’in yaptığı 20-30 yıl önce tasarlanmış biz ise bugünün teknolojisiyle yaptığımız için şuan dünyanın en modern tankı hangisi deseniz; Altay tankı deriz.Altay tankı diyince sadece bir tank yapıyormuşuz diye bakmayın. Bir tankın fiyatı yaklaşık 10 milyon dolar.ama biz bir Altay tankının elde edebilmek için teknolojisinin bize ait olabilmesi için 1 milyar 200 milyon dolar kaynak ayırdık." ifadelerini kullandı. 
 
"MÜTEŞEBBİSLERİMİZ HER YERDE YATIRIM YAPIYOR"
 
"Türkiye artık dünyada güvenilir yatırım yapılabilir az sayıda ülkeden birisi durumundadır." diyen Yılmaz, şunları söyledi: "Buna bağlı olarak ülkemize dünyanın dört bir yanından sermaye akışı olmaktadır. Bu olay tek taraflı olmuyor. Müteşebbislerimizde daha önce hiç akla gelmeyen ülkelerde yatırım yapıyor. Bugün Mısır’da özel bir bölge var. Hatta Mısır’da olaylar döneminde herkes bırakıp giderken, Türk yatırımcılar gitmedi. 5 milyar dolara yaklaşan bir yatırımımız var. Artık sadece bize yatırım gelmiyor.Türk müteşebbisler de artık nede görüyorsak Afganistan, Irak, Mısır dahil, Afrika'nın hemen hemen bütün ülkelerini saysan bir çoğunda yatırımımız var. Müteşebbislerimizde yatırım yapabilir konuma geldi. Bu durum bir ülkenin iyi yönetildiğinde 10 yılda neler yapabileceğinin çok iyi bir örneğidir." Türkiye’nin bu konumunu koruması için siyasi ve ekonomik istikrarını devam ettirmesi gerektiğinin altını çizen İsmet Yılmaz, "İstikrar içinde Hükümetin çağdaş medeniyet yarışında gerekli değişim ve dönüşümü de sağlaması gerekir.Çağdaş Anayasa bu değişim ve dönüşümün sadece bir tanesidir." diye konuştu. 
 
"CUMHURBAŞKANIMIZ MEYDANI ÖRNEK GÖSTERİYOR"
 
Toplantıda Sivas’ın gelişmesiyle ilgili de konuşan Yılmaz, "Ulusal Rekabet Araştırmaları Kurumu tarafından 2010 yılında yapılan araştırmada Sivas 82 il arasında 30.sırada çıkmıştır. Sivas’ta bazen ilave fabrika gerekmeyebilir. Ama mevcut insanların yaşam kalitesini artıra bilmemiz lazım. Kent meydanımız çok güzel. Birçok gelen arkadaşım bu meydan gibi her yerde görmedik diyor. Bazı illerde iyileri olabilir ama Kayseri’deki güzel ama bizimki ondan güzel. Erzurum’da Selçuklu eserleri var.Oranın Valisi ve diğer yetkilileri beni ziyaret etti. Sayın Cumhurbaşkanımız demiş ki; gidin Sivas’ın bir meydanını görün. Mevcut hali yetersiz olmasına rağmen bir başka ile örnek gösterilebilir nitelikte." değerlendirmesinde bulundu. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim