• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Yılmaz Ulusoy: Devlet denizcilik sektörüne iyi gözle bakmıyor

Yılmaz Ulusoy: Devlet denizcilik sektörüne iyi gözle bakmıyor
IMEAK Deniz Ticaret Odası Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Yılmaz Ulusoy, devletin denizcilik sektörüne iyi gözle bakmadığı için halen krizden çıkamadıklarını söyledi.


IMEAK Deniz Ticaret Odası Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, denizcilik sektöründe yaşanan sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, denizcilik sektörünün 2008 yılında yaşanan global ekonomik krizden çok olumsuz şekilde etkilendiğini ve bunun etkilerinin halen sürdüğünü söyledi. 

Ulusoy, kriz döneminde birçok ülkede denizcilik sektörünün desteklendiğini ve teşvik verildiğini belirterek “Kısa ve öz olarak şunu söylemek istiyorum, bir meseleye nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. Maalesef son yıllarda deniz ticaretine, denizciliğe bizim devletimiz iyi gözle bakmamıştır. Bu krizde tüm dünya devleteler denizciliği teşvik ederken, denizciliği desteklerken, birçok imkan sağlarken maalesef Türkiye’de  bir arpa boyu kadar bu sektöre yardımcı olunmamıştır. Türkiye’de denizciliğe bir can suyu vermediler. Çünkü denizciliğe iyi bakmıyorlar. Maalesef bu günlere geldik. Çin’e gidiyoruz, Almanya’ya gidiyoruz, Norveç’e gidiyoruz bakıyoruz her yerde desteklenmiş. Kriz varsa yalnız sektörün krizi değildir. Yani kârda varsın zararda yoksun. Böyle bir devlet, böyle bir anlayış olmaz. Ümit ediyorum ki şu denize bakan gözler biraz daha müspet olur” dedi.

Sıkıntının süresin devlet belirleyecek

Denizciliğin son derece önemli bir sektör olduğunu ve bunu anlatmak için gayret gösterdiklerini ifade eden Ulusoy Holding Yönetim Kurulu başkanı Yılmaz Ulusoy, sektörün 2008 yılından bu yana yaşadığı sıkıntılı sürecin hala devam ettiğini ve gelecekte de bir umut ışığı görülmediğini dile getirdi.   Ulusoy sözlerine şöyle devam etti:

"Denizsiz bir ticaret, denizsiz bir hayat, denizsiz bir dünya olmaz. Denizcilere büyük para kazanan insanlar olarak bakıyorlar. 'Dün bir şeyi olmayan bugün milyonları götürdü' diyorlar. Çektiğimiz eziyetin yanında, milyarları götürdü, ağalar, beyler, yiyorlar içiyorlar, vuruyorlar kırıyorlar  gibi bir algı var. Yok öyle bir şey. Sekiz sene bir sektör sıkıntıdaysa zenginler de ayakta kalamaz. Her geçen sene kötüye gidiyor, bu sene bakıyorsunuz daha da kötüye gidiyor. Bazıları 19-20 diyor, bazıları 20’yi de geçer bu süreç diyor. Gelecekte bir umut ışığı görülmüyor. Bu sürecin ne kadar süreceği devletin aklını başına almasına bağlıdır. Devlet çağıracak, 'gelin bakalım nedir derdiniz' diyecek. Haklı davada sektörün yanında olacak. Bu olmadıkça biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım, ne kadar ilan verirsek verelim duymak istemeyen kulaklar duymaz. Görmek istemeyen gözler görmezler. Umut ediyorum yeni kurulacak hükümette bu gözler denize iyi bakarlar. Çünkü denizsiz dünya yok."

Denizcilik sektörünün yıllarca güçlüklerle mücadele ettiğini, bundan sonraki süreçte devletin sektörün yanında olup yükünü hafifletmesini umut ettiğini sözlerine ekleyen Ulusoy, denizcilik sektörünün de sorunlarını gerekli mercilere iyi anlatılması gerektiğini, devletin de bu işi sırtlamasını değil ama omuz vermesini beklediklerini ifade etti.

Haber: Hakkı TAŞDEMİR / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim