• BIST 9789.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

YKM'nin Boyner'e devrine izin çıktı

YKM'nin Boyner'e devrine izin çıktı
Rekabet Kurulu, Yeni Karamürsel'in kontrolünün Boyner Büyük Mağazacılık tarafından devralınması işlemine izin verildiğini açıkladı.

Gıda dışı perakende sektörünün köklü kuruluşu Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin sektörün güçlü markalarından YKM’nin yüzde 63 oranındaki hissesini satın almasına ilişkin işleme Rekabet Kurumu tarafından izin verildi.

İki güçlü ve köklü markanın birleşmesiyle tüketiciler için cazip fırsatlarla dolu yeni bir dönem başlayacak.

Rekabet Kurumu, YKM Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş’nin %63 oranındaki çoğunluk hissesinin Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’ye satışını öngören ve Şubat ayında taraflar arasında imzalanan hisse devri sözleşmesine izin verdi.

Rekabet Kurumu’nun bu izni ile, gıda dışı perakende sektöründe cazip fırsatlar yaratacak, çok güçlü bir birleşmenin hukuki çerçevesi tamamlanmış oldu. İş yapma felsefesini “Gücünü müşteriden alan bir marka olarak daha çok müşterinin hayatına dokunmak ve daha çok müşteriye hizmet vermek” şeklinde tanımlayan Boyner Büyük Mağazacılık, sektöre yeni bir boyut katacak bu adımla farklı lokasyonlarda, farklı müşterilere benzersiz ayrıcalıklar sunacak.

Boyner kalite ve güvencesi artık 139 noktada

İki büyük markanın birleşmesiyle tüketicilerin Boyner kalite ve güvencesine ulaşabildiği adres sayısı 139’a yükseldi. Bütün bu mağazalarda, Boyner Büyük Mağazacılık’ın “Koşulsuz Müşteri Mutluluğu” anlayışı, müşterisine sunduğu birbirinden cazip fırsatlar ve zengin ürün çeşitliliği, farklı kampanyalarla iki marka altında tüketiciyle buluşacak.

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. CEO’su Aslı Karadeniz: Rekabet tüketici lehine yeniden şekillenecek

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. CEO’su Aslı Karadeniz, Rekabet Kurumu kararını değerlendirirken, iki köklü markanın güçlerini birleştiren bu adımla perakende sektörünün yeni ve büyük bir ivme kazanacağını belirterek şunları söyledi:

“Bu birleşmeyle perakende sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Bu sıradan bir satış/satın alma işlemi değildir. İki köklü markanın güç birliği ile sektörümüzde yeni boyutları konuşmaya başlayacağız. Yepyeni fırsatlar doğacak, çok güçlü bir sinerji oluşacak ve bu büyümeden en kazançlı çıkan da kuşkusuz müşterilerimiz olacak. Bugüne kadar bizim 72 mağazamız arasında, ‘Müşterimizi nasıl daha çok memnun ederiz’ kaygısıyla süren rekabet, şimdi 139 mağazamız arasında da devam edecek. Birbirimizden ve müşterilerimizden öğrendiklerimizle zenginleşerek daha iyi hizmet sunmaya devam edeceğiz. Boyner Büyük Mağazacılık bu adımla konsolide net satışlarını ve net satış alanını %70 oranında büyütecek. Bu birleşmeyle müşterilerimiz, çalışanlarımız ve hissedarlarımızın yanında ekonomi için de değer yaratacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Cem Boyner:  “En çok kazanan tüketici olacak”

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner de, perakende sektörünün en köklü markalarından birinin Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş. ile güçlerini birleştirmesinden ve gruba katılmasından çok büyük mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Grup olarak perakende sektöründe derin ve güçlü tecrübelerimiz var. Bugüne kadar sektörde birçok yeniliğe imza attık, ‘Müşteri kraldır’ diyerek ‘Koşulsuz Müşteri Mutluluğu’ anlayışını öne çıkardık, alışverişe yepyeni boyutlar kazandırdık. Biz gücümüzü hep müşterimizden aldık. Grubumuzun daha fazla müşteriye dokunmasını sağlayacak her girişim, her yeni mağaza bizim gücümüzü biraz daha artırıyor. Bizim bu yenilikçi ve kavrayıcı bakış açımız, Türkiye’nin köklü markası YKM’nin mağazaları ve müşterisiyle güç kazanacak ve bu sinerjiden en kazançlı çıkan da tüketici olacak.”

Boyner’in avukatı Av. Gönenç Gürkaynak: Bu karar, işlemin mevcut rekabet ortamına zararı olmayacağını resmileştirmiştir.

Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin avukatı Av. Gönenç Gürkaynak, kararın bu işlemin mevcut rekabet ortamına zarar vermeyeceğini gösterdiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Boyner’in talip olduğu YKM hisselerini alabilmesine izin verilmesi için müvekkil şirket Boyner adına Rekabet Kurumu’na başvurumuzu takip eden süreçte yürütülen detaylı ve derin inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, Rekabet Kurulu YKM'nin kontrolünün müvekkil şirket Boyner tarafından devralınmasının rekabeti kısıtlamayacağına ve işlemin rekabet hukukuna aykırı hiçbir yönü olmadığına karar vererek önerilen işleme izin vermiştir.

İlgili piyasaların tüm katmanlarına ve unsurlarına büyük özenle bakıldıktan ve konuyla en ufak ilgisi olabilecek tüm parametreler teknik düzeyde aylarca değerlendirildikten sonra ulaşılan bu olumlu Rekabet Kurulu kararı ilgili piyasaların işlemden sonra da rekabetçi kalmaya devam edeceğini göstermektedir.”

Markalar korunacak

Satış işleminin tamamlanmasıyla YKM markasının % 50 hissesi de Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin olacak. Ancak, her iki marka da korunacak ve iki markanın en iyi uygulamaları aynı şekilde sürdürülecek. Mağaza sayısını bu birleşmeyle ikiye katlayan Boyner Büyük Mağazacılık, hizmet verdiği il sayısında 39’a, yerleşim sayısında ise 49’a ulaşacak.

YKM’nin 67, Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin 72 mağazasının aynı çatı altında yer almasıyla 139 mağazada müşteriye cazip ve farklı kampanyalar sunulacak. Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş’nin 2011 sonunda 132 bin metrekare net satış alanı ve 660 milyon TL net cirosu, YKM’nin ise 116 bin metrekare net satış alanı ve 450 milyon TL cirosu vardı. İki markanın 2011 yılı sonunda toplam konsolide cirosu 1 milyar lirayı aşıyor .

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim