• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Yoğun sis hava trafiğini olumsuz etkiliyor

Yoğun sis hava trafiğini olumsuz etkiliyor
İstanbul'u iki gündür etkisi altına alan yoğun sis hava trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün Atatürk Havalimanı'nda etkili olan sis bugün Sabiha Gökçen Havalimanı'nda etkili oluyor.

SİS BU KEZ SAW'I VURDU!

İstanbul'u iki gündür etkisi altına alan yoğun sis hava trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün Atatürk Havalimanı'nda etkili olan sis bugün Sabiha Gökçen Havalimanı'nda etkili oluyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bu gece yarısından itibaren etkili olan yoğun sis hava trafiğini aksattı. Zaman zaman görüş mesafesini 100 metreye kadar düşüren sis yüzünden çok sayıda uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’na inemedi.

Uçaklar kalkış yapmak için sisin dağılmasını beklerken diğer havaalanlarından Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelecek uçaklar da kalkacakları meydanlarda bekletiliyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmek için yola çıkan 24 uçak ise, Atatürk Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları’na yönlendirildi. Sabah saat 04.00 ile 06.00 arasında sis biraz olsun etkisini yitirdi ve birkaç uçuş gerçekleştirildi. Ancak sonrasında sis yeniden görüş mesafesini düşürdü.

Sisin şu saatlerde etkisini etkisini azalttığı ve uçakların sırasıyla kalkışlarını yaptıkları öğrenildi. Sabiha Gökçen’den ilk kalkan uçaklar ise Anadolujet’in 7240 ve Pegasus’un 102 sefer sayılı Ankara uçakları oldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı yetkilileri, sisin etkisini yitirmeye başladığını, kalkışlara yavaş yavaş izin verildiğini, bir saat içinde de inişlerin yapılabileceğini kaydetti. Görüş mesafesinin şu anda 250 metreye kadar çıktığı öğrenilirken, yolcuların Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bekleyişi sürüyor. Havayolu şirketleri, gecikmelerle ilgili yolcuları sürekli bilgilendiriyor.

Öte yandan, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sis şu dakikalarda etkisi yavaş yavaş azaltsa da akşam saatlerinde yeni bir sis dalgasının etkisini göstereceği bildirildi. Hafta başından beri aralıklarla devam eden sisin bugün en yoğun şekilde hissedildiği, sis etkisini azaltsa da pus olarak etkisini devam ettireceği öğrenildi.

Bu arada sis dün de Atatürk Havalimanı’nı yoğun şekilde etkisi altına almıştı. Dün Atatürk Havalimanı’na inemeyen 8’i THY’ye ait toplam 13 uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirilmişti. Bugün ise uçaklar Sabiha Gökçen’den Atatürk Havalimanı’na yönlendiriliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim