• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Yokohama'dan binek araçlara yeni ürün

Yokohama'dan binek araçlara yeni ürün
Yokohama'nın sportif ve SUV tarzı binek otomobiller için ürettiği yeni “BluEarth AE50” serisi Türkiye’de Eylül ayında satışa sunulacak.

Sportif ve SUV tarzı binek otomobiller için üretilen ve Türkiye’de Eylül ayında satışa sunulacak olan Yokohama “BluEarth AE50” serisi asimetrik taban deseninin “Nano BLEND bileşenli” yapısının sağladığı düşük yuvarlanma direnci sayesinde yakıt tüketiminde tasarruf sağlarken, ıslak yolda da iyi bir yol tutuşu sunuyor. Düşük gürültü seviyesi ile iyi bir konfora sahip olan “BluEarth AE50” iyi bir dengeye sahip.

Asimetrik taban deseni

Asimetrik lastik sırtı, lastiklerin olağanüstü dayanıklılığına ve drenaj özelliklerine katkı sağlıyor. “BluEarth AE50”, eşit olmayan lastik aşınmasına engel olarak daha sessiz bir sürüş sunuyor. Lastiğin SUV tarzı ağır araçlara uygun profil yapısı, kontrol dengesinin yüksek seviyede kalmasına yardımcı oluyor. Yokohama, yeni serisinde hava sürtünmesini azaltmak için özel aerodinamik özellikler uyguladı. Lastik omuzlarındaki çukurlu tasarımı ile lastiklerin yakıt verimliliğinin de artması sağlandı.

Asimetrik sırt desenine sahip lastiğin iç kısmı, eşit olmayan aşınmayı önlemeye yönelik olarak omuz kısmında bulunan olukları içeriyor. Lastiğin dış kısmında ise virajlarda daha fazla denge sağlamak için omuz bloklarında bulunan geniş ve nüfuz edilemez kanallar bulunuyor.

Yağmurlu günlerde güvenli yol tutuşu

Olağanüstü sürüş özelliği sunan “BluEarth AE50” özel bileşeni ile fark yaratıyor. Yokohama; yakıt tasarrufu, ıslak zeminde yol tutuşu ve aşınma direnci arasındaki en iyi dengeyi elde etmek için çeşitli teknolojiler ve üretim yöntemleri kullanıyor. Bu teknolojiler arasında yer alan çift silika ve portakal yağı kullanımı, ıslak zeminlerde yol tutuşunu artırıyor. “BluEarth AE50” lastiklerinde farklı özelliklere sahip yüksek kaliteli iki tip silika kullanılıyor. Bu teknoloji sayesinde hem mükemmel ıslak zemin kontrolü sağlanıyor hem de yakıt tasarrufu performansı elde etmek için bileşen oranı optimize ediliyor.

Şimşek kanalları yağmurlu günlerde güven veriyor

Büyük ve küçük şimşek tipi kanallara sahip olan “BluEarth AE50” serisi lastiklerde blok dayanıklılığı artırılırken kanal hacmi de genişletilmiş, böylece yağmurlu günlerde güvenli ve emniyetli sürüş sağlanıyor. 

Diş açıklığını çeşitliliğe kavuşturarak sesin dağıtılmasını sağlayan “BluEarth AE50” lastikleri, eşit olmayan aşınma durumunu azaltıyor ve lastiklerin diş aralıklarını daha küçük hale getirerek yol gürültüsü seviyesini düşürüyor. Yeni “BluEarth AE50” lastikleri aynı zamanda, diş aralığı sayısını 84’e çıkararak artırılmış bir sessizlik seviyesi de sunuyor.

Yakıt tasarrufu ve düşük gürültü seviyesi sunan profil

“BluEarth AE50” lastikleri, lastik sırtı kauçuğunun alt katmanında daha az ısı yaratan bir kauçuğa sahip. Bu da enerji kaybını bastırmaya ve konforu artırmaya yardımcı oluyor. Karkasın yukarı kaldırılması ise sağlamlık ve ağırlık tasarrufu sağlıyor. “BluEarth AE50” için üretilen özel profil, ağır hizmet araçlarında ağır yükleri desteklerken denge sağlıyor ve dış araç gürültüsünü azaltıyor. Ayrıca sürtünme enerjisi, çok fazla sürülebilirlik kaybına ve gürültüye neden olan eşit olmayan aşınmayı bastırmak için ayarlandı.

AERO dinamik teknoloji hava direncini azaltıyor

Lastiklerde hava direnci, artan yakıt tasarrufunun nedenlerinden birisi ve özellikle yüksek hızlarda önemli düzeyde etkiye sahip olduğu kabul ediliyor. Yokohama, lastiklerini tasarlarken, hava direnci simülasyonları gerçekleştiriyor. Omuz üzerindeki çukurlu tasarım ise lastiğin kava direncini azaltıyor. Bu da daha yüksek bir yakıt tasarruflu performansa katkı sağlıyor.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim