• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Yolcular, Airbus’ın yeni uygulamasına tepkili

Yolcular, Airbus’ın yeni uygulamasına tepkili
Avrupa’nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner; dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden biri olan Airbus’ın, koltuk ve oturma düzeninde başlatacağı yeni yapılanmaya yönelik bir anket düzenledi.

Avrupa’nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner; dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden biri olan Airbus’ın, koltuk ve oturma düzeninde başlatacağı yeni yapılanmaya yönelik bir anket düzenledi. Anket sonuçlarına göre; yolcular, uçaklardaki koridor koltuklarının genişletilirken, pencere kenarı koltuklarının ve orta koltukların daraltılacağı bu yeni uygulamayı haksız buluyor.

Dünyada, bini aşkın havayolunun milyonlarca noktasını tarayarak, kullanıcılarına en hesaplı uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner; Airbus’ın A tipi uçaklarındaki yeni yapılanmasından yola çıkarak, kendi internet sitesinde bir anket düzenledi. Bu yeni yapılanmaya göre; uçak oturma düzeninde, koridor koltuklarının genişletilmesi amaçlanıyor. Koridor koltuklarının genişletildiği oranda ise, pencere kenarı koltukları ile orta koltuklar daralıyor. Anketin sonuçlarına göre ise, katılımcıların yüzde 84’ü bu uygulamayı haksız buluyorlar. 

Bir koltuk genişlerken, diğeri daralıyor

Standart bir uçak koltuk ve oturma düzeninde, koltuk genişliği ortalama olarak 45 cm iken, Airbus’ın yeni koltuk yapılandırmasında, koridor koltukları 5 cm daha genişletilecek. Koridor koltukları genişlerken; pencere kenarında ve orta bölümlerde yer alan koltukların genişliği ise 2 cm daralarak, 43 cm’ye düşürülecek.

Araştırmaya katılan 1000 kişi, bu uygulamanın sonucu olarak yolcuların 4’te 3’ünün daha dar koltuklara sıkışmasını çok saçma buluyor.

Henüz, hangi havayolu şirketlerinin, yeni yapılandırılmış koltuk düzenini tercih edeceği belli olmasa da, koltuk genişliğini arttıran bu uygulama, koridor koltuklarında seyahat etmeyi tercih eden yolcular için daha pahalıya mal olacak. Pencere kenarı koltukları ile orta koltuklarda seyahat etmeyi tercih eden yolcular ise, standart fiyat ile uçmaya devam edecek.

Airbus’ın yeni koltuk yapılandırması hakkında düzenlendikleri anketin sonuçlarını değerlendiren, Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök; “Daha geniş ölçülerde koltuk aralığı sunan yeni uygulama aslında,  uzun süredir gündemde olan bir konuydu. Biz de yolcuların bu konuda ne düşündüklerini öğrenmek istedik ve bir anket düzenledik. Bazı yolcular uygulamanın hayata geçmesini istese de, çok büyük bir bölümü, pencere kenarındaki ve orta bölümlerde yer alan koltukların daraltılmasını istemiyor” dedi.

En kısa yoldan, en uygun fiyatlı uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner, yaptığı anketlerle de kullanıcılarının seslerini duyurmalarına olanak veriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim