• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Yolcular havalimanlarında mahsur kaldı

Yolcular havalimanlarında mahsur kaldı
Latin Amerika ile Avrupa arasında sefer yapan Avrupa'daki en büyük havayolu şirketlerinden İspanyol Iberia Havayolları, tarihinin en büyük grevini yaşıyor...

 

Krizden kurtulmak için İngiliz Havayolları ile birleşerek Uluslararası Havayolu Grubu'nu kuran Iberia'nın çalışanları, geçen aydan bu yana ikinci defa 5 günlük greve gitti.
 
100'LERCE UÇUŞ İPTAL EDİLDİ
 
Grev yüzünden yüzlerce uçuş iptal edildi.
 
İkinci tur grev dalgasının ilk gününde, hem 3 bin 800 kişinin işten çıkartılması planı, hem de maaşlardaki kesintiler protesto edildi. Kabin ekiplerinin, yer çalışanlarının katıldığı grev yüzünden Cuma gününden bu yana bin 300'den fazla uçuş yapılamadı.
 
YOLCULAR HAVALİMANLARINDA KALDI
 
Yolcular hava alanlarında mağdur oldu. Bir yolcu, "Böbrek nakli ameliyatı oldum. Burada ilaçlarım yok. ülkeme dönüp ilaçlarımı almalıyım. Ama uçuşumu iptal etmişler, muhatap kimseyi bulamıyorum. O kadar ülke gezdim, bu başıma gelen en kötü şey" diye konuştu.
 
Grevciler Madrid'de hava alanına giden 8 kilometrelik yolda yürüyüş düzenledi. Havayolu şirketi, grevin yolcuları etkilemediğini, 40 bin yolcunun 38 bininin, diğer havayolu şirketlerine yönlendirilerek, gidecekleri yere ulaştırılacağını, diğer 2 bin kişinin isterlerse bilet paralarının iade edileceğini duyurdu.
 
Geçen ay yapılan ilk 5 günlük grevde, polisle göstericiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.
 
Hükümetin arabuluculuk çabalarının sonuç vermemesi halinde, havayolu çalışanları 18 Mart'ta üçüncü tur grevlere gitmeyi planlıyor.
 
GÜNLÜK MALİYETİ 1 MİLYON AVRO!
 
Grevin İspanyol havayolu şirketine maliyetinin günde bir milyon avro olduğu tahmin ediliyor.
 
Uluslararası rekabete dayanamayan İspanyol havayolu şirketi, geçen yıl 923 milyon avro kaybetmiş, İngiliz Havayolları ile birleşmiş, ardından personelinin beşte birini işten çıkarma planlarını açıklamıştı.
 
İngiliz Havayolları Sendikası da İngiliz pilotlara, greve giden pilotların yerine uçuş yapmamaları uyarısında bulundu.
 
İSPANYA'DA İŞSİZLİK REKORU
 
Bu arada İspanya'da açıklanan yeni işsizlik rakamları, yeni bir rekor kırdı. Ülkede kayıtlı işsizlerin sayısı ilk defa 5 milyonun üzerine çıktı.
 
İşsizlik oranı da yüzde 26'yı geçti. Bu rakam, Franco rejiminin devrilmesinden bu yana, en yüksek işsizlik oranı oldu. İspanyol ekonomisi, emlak piyasasında oluşan balonun patlaması yüzünden, 3 yıldır krizle boğuşuyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim