• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Yolcular hayaller kurulup uçak bileti alıyor

Yolcular hayaller kurulup uçak bileti alıyor
Uçak bileti arama ve karşılaştırma motoru Skyscanner’ın son araştırmasına göre seyahatseverler, uçuş aramalarını yoğun olarak pazar akşamları yaparken, rezervasyonlarını pazartesi öğle yemeği saatinde gerçekleştiriyor.

 

Araştırmanın dikkat çeken bir diğer sonucu da, seyahatseverler uçuş aramak için Skyscanner’ın ücretsiz mobil uygulamasını tercih ederken, rezervasyonlarını çoğunlukla bilgisayar üzerinden yapıyor. Tayvanlılar, Japonlar ve Güney Koreliler ise her iki işlemi de mobil cihazları üzerinden gerçekleştirmeyi tercih ediyor.
 
Skyscanner’ın verilerine göre, uçak bileti aramalarında haftanın en yoğun zamanı pazar akşamı saat 21.00 olarak öne çıkıyor. Hafta sonu tatiline doyamayanlar, her şeyden uzaklaşmak için bir sonraki tatillerini pazar akşamı mobil cihazlarından planlamaya başlıyor. Skyscanner uygulamasının “her yer” seçeneğinin en çok bu zamanda kullanılması da seyahatseverlerin yeni tatil fikirleri aradığına işaret ediyor.
 
Ancak gidilecek yere karar verip, iş rezervasyon yapmaya geldiğinde pazartesi öğle yemeği saatleri, 12.00 – 14.00 arası tercih ediliyor ve uçak biletleri bilgisayarlardan ayırtılıyor. Seyahat planlamada dünyada en yüksek mobil uygulama kullanım oranı %50 ve üzeriyle Avustralya ve Singapur’da görülürken, bu oran Türkiye ve Fransa’da %32.
 
Uçuş Aramaları Mobil Cihazdan, Rezervasyonlar Bilgisayardan
 
Seyahatseverler tatillerini planlarken ve uçuşları araştırırken mobil cihazları tercih ediyor. Fakat planlar kesinleştikten sonra uçak bileti ayırtmak için çoğunlukla bilgisayar kullanılıyor.
 
Tayvan, Japonya ve Güney Kore gibi teknoloji meraklısı ülkeler, hem uçuş aramalarını hem de bilet rezervasyonlarını mobil cihazlardan rahatça yapmayı tercih ederken, Avrupalı kullanıcılar seyahat fikirleri araştırıp arkadaşlarıyla paylaşmak için mobil cihazlarını, rezervasyon yapmak için ise bilgisayarlarını kullanıyor.
 
Android’liler Araştırmacı, Windows Phone’lular Kararlı
 
Uçak biletinin nasıl ve ne zaman arandığı, mobil cihazların türüne göre de farklılık gösteriyor. Android kullanıcıları Skyscanner uygulamasının “Her Yer” seçeneği sayesinde belirli bir hafta, ay ya da yıl içinde tüm destinasyonların uçuş seçeneklerine kolayca erişip fiyat aralığına göre sıralayarak farklı seyahat fikirleri araştırmayı tercih ediyor. Windows Phone kullanıcıları ise rezervasyonlarını mobil uygulamadan tamamlayarak, Android kullanıcılarına kıyasla daha kararlı yolcular olarak ön plana çıkıyor.
 
Saniyeler içerisinde 1000’den fazla havayolu şirketinin, uçak biletlerini fiyat ve mekân bazında karşılaştırarak, kullanıcılarına en uygun uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner’ın, Android, Windows Phone, iPhone, iPad ve BlackBerry için geliştirdiği uygulaması ücretsiz olarak indirilebiliyor ve 25’in üzerinde farklı dilde kullanılabiliyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim