• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Yolcular kiloya göre ücretlendirmeye karşı

Yolcular kiloya göre ücretlendirmeye karşı
Uçak bileti arama ve karşılaştırma motoru Skyscanner’ın konuyla ilgili yaptığı uluslararası anketin sonuçları seyahat severlerin yüzde 41’inin bu öneriye karşı çıktığını gösteriyor.

 

Norveçli ekonomist Dr. Bharat P. Bhatta’nın havayollarının yolcuların kilosuna göre ücretlendirme yapabileceğine dikkat çeken makalesine karşı, uçak bileti arama ve karşılaştırma motoru Skyscanner’ın konuyla ilgili yaptığı uluslararası anketin sonuçları seyahatseverlerin % 41’inin bu öneriye karşı çıktığını gösteriyor.
 
Yolcuların kilosuna göre yapılan bir ücretlendirme modeliyle havayollarının daha uygun fiyatlar sunabileceklerini ve karbon salınımını azaltarak çevre kirliliğinin önlenebileceğini söyleyen Norveçli ekonomist Dr. Bharat P. Bhatta’nın önerisi, seyahatseverlerin bir kısmının hoşuna gitmemişe benziyor.
 
Avrupa’nın en çok kullanılan uçak bileti karşılaştırma motoru Skyscanner’ın, 1000’in üzerinde seyahatsever ile gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre; seyahatseverlerin %41’i kiloya göre farklı fiyat uygulamasının ayrımcılık olacağını belirterek, bu tür bir ücretlendirmeye karşı çıkıyor. Havayollarının yolcuları kilolarına göre farklı ücretlendirmeye tabi tutabileceğini belirten katılımcıların, % 71’i ise kilolu yolcuların ancak birden fazla yer kaplamaları durumunda ek bir ücretlendirmeye tabi tutulabileceğini söylüyor. 
 
Diğer yandan, Pasifik adalarında faaliyet gösteren Samoa Havayolları, “dünyada ilk” olarak adlandırdığı kilo bazında ücretlendirmeye başladığını, Hindistan Havayolları ise 40 yaş ve üstü kabin görevlilerinin yüksek kilolu bulunmaları halinde uçuşlara katılmayacaklarını duyurmuştu. 
 
Konuyla ilgili olarak Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök “Uçak yakıt fiyatlarının yüksek maliyeti nedeniyle bu önerinin ortaya atılması aslında pek de şaşırtıcı değil. Havayolları yakıt maliyetini iyi planlamak durumunda ancak bu tarz bir model yolcuların beklentileri ve hassasiyetleri de göz önünde tutularak incelenmeli. Birçok yolcu bu tarz bir fiyatlandırma modeline tepki gösterebilir.” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim