• BIST 9679.8
  • Altın 2487.427
  • Dolar 32.4232
  • Euro 34.4091
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Yolcusu en çok artan havalimanı AHL seçildi

Yolcusu en çok artan havalimanı AHL seçildi
TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, 2012 yılında sağladığı yüzde 21’lik çarpıcı büyüme ile havacılık sektörünün nabzını tutan Anna.aero sitesinin Euro Annies 2013 Ödülleri’nde ‘Yolcu trafiği en çok artan havalimanı’ seçildi

 

TAV Havalimanları’nın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı, havacılık sektörünün yakından takip ettiği en önemli yayınlardan olan anna.aero sitesi tarafından bu yıl 4’üncü kez düzenlenen Euro Annies 2013 Ödülleri’nde ‘Yolcu trafiği en çok artan havalimanı’ oldu. Atatürk Havalimanı, her yıl havacılık sektörünün en iyilerinin belirlendiği Euro Annies 2013’de, 2012 yılında gerçekleşen yüzde 21 oranındaki trafik büyümesi ile birincilik unvanını aldı.
 
TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “İstanbul Atatürk Havalimanı, son 10 yılda istikrarlı bir biçimde büyüyerek havacılıkta dünyanın önde gelen çekim merkezleri arasında yerini aldı. Geçtiğimiz yıl tüm dünyada krizin etkileri sürerken, yüzde 21 büyüyerek 45 milyon yolcuya ulaştık. Küresel ölçekte edindiğimiz bilgi birikimiyle misafirlerimize hızlı, konforlu ve güvenli bir seyahat deneyimi sunmak için çalışıyoruz. DHMİ ve THY başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla üst düzeyde işbirliği yapıyoruz. Havacılık sektörünün öncü yayınlarından anna.aero’da bu ödülü almaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.
 
Havacılık sitesi anna.aero’da yolcu trafik verilerine göre belirlenen Euro Annies 2013 Ödülleri’nde yolcu trafiği en çok artan havalimanı seçilen İstanbul Atatürk Havalimanı, 2011 yılında da  ‘Avrupa dışında en yeni güzergahlara sahip havalimanı’ kategorisinde Amsterdam Schiphol Havalimanı ile birlikte birinciliği paylaşmıştı. İstanbul Atatürk Havalimanı 2011 yılında, Avrupa ülkeleri dışında yer alan güzergahlara düzenlenmeye başlanan 7 yeni uçuş ağı dolayısıyla Amsterdam Schiphol Havalimanı ile birlikte birinciliğe layık görülmüştü.
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim