• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

'Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur'

'Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kurban Bayramı öncesi sürücülere uyarılarda bulunarak "Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur." dedi.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kurban Bayramı öncesi sürücülere uyarılarda bulunarak "Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur." dedi.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi Çambaşı köyünde Turkcell mobil kapsama alanı bulunmayan yerleşim yerlerinde mobil haberleşme altyapısının kurulması ve işletilmesi açılış törenine katılmak için hava yolu ile Erzincan'a geldi. Bakan Yıldırım'ı hava limanında Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı.
 
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi Çambaşı köyünde Turkcell mobil kapsama alanı bulunmayan yerleşim yerlerinde mobil haberleşme altyapısının kurulması ve işletilmesi açılış törenine katılmak için Erzincan Havalimanı'na gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada sürücülere bayram uyarısında bulundu. Bakan Yıldırım, şunları söyledi: "Bayram arefesine yaklaşıyoruz. Bu vesileyle milletimizin mübarek Kurban bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bayramın ülkemize milletimiz huzur, barış ve esenlikler getirmesini Cenab-ı Mevla'mızdan niyaz ediyoruz. Bayram tatili hem öncesi hem sonrası uzun bir tatil. 9 günü aşan bir tatil. Dolayısıyla vatandaşlarımız İstanbul'dan, Ankara'dan batıdan doğuya doğru memleketlerine, büyüklerinin yanına sılayı rahim yapmaya bayramı birlikte geçirmeye gidecekler. Bazı vatandaşlarımız tatil olarak da bu fırsatı değerlendirecek. Bütün bunlar güzel ama bizim seyahate çıkan tüm vatandaşlarımıza birkaç öğüdümüz var. Onu da burada Erzincan'dan yolda olan vatandaşlarımıza duyuralım. Öncelikle bayram süresince otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak. 9 gün boyunca böyle olacak. İkinci bayram süresince yollardaki çalışmaları biz tamamen asgari düzeye düşürdük. Çünkü trafik çok yoğun olacak. Bu yoğun trafikte herhangi bir olumsuzluk yaşansın istemiyoruz. Üçüncüsü vatandaşlarımızın üzerine düşen görev; aman siz siz olun hız yapmayın, kurallara uyun, yorgun yola çıkmayın, her türlü tedbirinizi alın. Çünkü yolların kuralı var, yolların kralı yok. Yolların kralı olmaya heveslenirseniz güzel seyahatiniz eziyete, acıya dönüşebilir. Bizim arzumuz hiçbir vatandaşımızın bayram tatili boyunca burnunun kanamaması. Emniyet ve güvenlikle seyahatlerini tamamlaması ve sevdikleri ile kucaklaşması. Temennimiz budur. Bunun için 3 -5 dakika, 10 dakika erken gideceğim diye yanlış yapmak telafisi imkansız bir acıya sebep olabilir ."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim