• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Yozgat Valisi'ne havaalanı tepkisi geldi

Yozgat Valisi'ne havaalanı tepkisi geldi
Yozgat Valisi'nin “Yozgat Havaalanından Çorum’da istifade edebilecek’ sözlerine MHP Çorum Merkez İlçe Başkanı'ndan tepki geldi.

 

MHP Merkez İlçe Başkanı Zeki Aşkın, MHP eski İl Başkanı Hüseyin Esenyel, İl ve Merkez İlçe yöneticilerinin katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyen Ercan Daşdan, ilimiz gündeminde bulunan havaalanı, demiryolu, Polis Okulu, hastane, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün yargılandığı dava ile Çorumspor konularında açıklamalarda bulunarak iktidara yüklendi.
 
İlk olarak Çorum’da kamuoyunu yıllardır meşgul eden havaalanı konusuna değinen ve Yozgat Valisi tarafından önceki gün havaalanı konusunda yapılan açıklamayı üzülerek okuduklarını dile getiren Daşdan, “Yozgat Havaalanından Çorum’da istifade edebilecek’ başlıklı haberden rahatsız olduklarını bildirdi.
 
“Havaalanı hayal oldu”
 
Daşdan: “Yıllardır Çorum'un gündeminde olan ancak bir türlü başarılı olunamayan havaalanı konusunda çevre iller başarı sağlamış durumdadır. Çevre illerin yani Amasya ve Yozgat'ın bu konudaki siyasi başarıları maalesef Çorum'un siyasi başarısızlığını, milletvekillerinin beceriksizliğini ve Çorum'un geldiği durumu gözler önüne sermiştir. Ayrıca lafa geldikleri vakit "artık devlet yatırımları uygulanmasında sistem değişti, tasarruflu davranmak zorundayız ihtiyaca göre yatırım yapıyoruz" diyenlere buradan sormak istiyorum. Çorum yerine Yozgat'a havaalanı yapılmasının neresi tasarruflu neresi ihtiyaçtır? Yozgat'a ihtiyaç da Çorum'a ihtiyaç değimlidir?
 
Çorum nüfusu, konumu ve birçok potansiyeli itibariyle çevre illerden çok önde olmasına rağmen eski tabiri ile Anadolu Kaplanı iken maalesef bu illerden geri kalır olmuştur. Öyle bir hal ortaya çıkmıştır ki sanki bölgenin nüfusu en az olan, sanayisi olmayan, potansiyeli olmayan bir il de Çorum o yüzden havaalanı yapılmasına gerek yok, ya da Çorum'a havaalanı yaptırmak lüzumsuz, gereksiz gibi bir durum ortaya çıkmaktadır. Ancak durum tabiî ki öyle değildir. Burada bir eksiklik ya da bir beceriksizlik söz konusudur. Çorum her şeyi hak eden bir ildir. Tek hak etmediği şey Yozgat'a Merzifon'a havaalanı yapılırken Çorum'a havaalanı açtırmayı beceremeyen milletvekillerine sahip olmasıdır.
 
Havaalanının Çorum'a ne katkısı olacak diyenler de mutlaka olacaktır. Buradan belirtmek istiyorum ki Yozgat Havaalanın sadece inşaatında 500 kişi, işletme aşamasında da 1000 kişi çalışacaktır. Bu istihdam demektir, ekonomi demektir, işsizliğin azalması demektir, ekmek demektir. Ayrıca ilimizin tanıtımına katkısı da tartışmasızdır. Birçok alanda katkısı olacak bir yatırım maalesef çevre illere kaptırılmış Çorum için havaalanı hayal olmuştur” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim