• BIST 9524.59
  • Altın 2491.675
  • Dolar 32.5148
  • Euro 34.725
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Yücel: DTO, dünyada çok saygın bir yere kavuştu.

Yücel:  DTO, dünyada çok saygın bir yere kavuştu.
Türk Armatörler Birliği Başkan Vekili Erol Yücel, DTO’nun 30 yılı geride bıraktığını belirterek , çok bir yere kavuştuğunu ifade etti.

Türk Armatörler Birliği Başkan Vekili Erol Yücel, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) eylül ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türk Armatörler Birliği’nin 75. yılını kutladığını söyleyerek, “1982 yılına kadar Türk deniz ticaret sektörünün öncü kuruluşu olarak faaliyet gösteren Armatörler Birliği, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın gerçekleştiren bir dernektir. Kuruluşuyla beraber personeli dahil maddi manevi tüm imkanlarını DTO’ya tahsis etmiştir” dedi.

DTO’nun 30 yılı geride bıraktığını hatırlatan Yücel, “DTO, dünyada çok saygın bir yere kavuştu. Ayrıca DTO, bir dernek değil bir sivil toplum örgütü de değil, gücünü anayasadan, odalar birliği kanunundan alan, kanunla kurulmuş bir meslek teşekkülü. Armatörler Birliği ise bir sivil toplum örgütü. Armatörler Birliği yönetim kurulu almış olduğu bir kararla Armatörler Birliği’nin yeniden tüm kapasiteyle güncelleşip aktif hala getirilmesine karar verdi ve bu nedenle aşağı yukarı 8 aya yakın bir süredir yoğun olarak yapmış olduğumuz çalışmalarla tüm alt yapı, personel, kurgusal kimlik bütün çalışmalarımızı tamamladık” diye konuştu.

“WEB SİTESİ OLUŞTURDUK"

Türk armatörünün en büyük ihtiyacının bilgiyi paylaşmak olduğuna değinen Yücel, “Armatörler Birliği üyeleri armatörlerimiz iletişim eksikliği çekiyor. Bugün bir armatörümüz bir limanda çok büyük bir sıkıntı yaşıyor, ama bir başka armatörümüz de başına gelecekleri bilmeden gemisini o limana bağlamak için mücadele ediyor. Aslında bilgi paylaşılmış olsa o armatörümüz o sefere gemisini bağlamayacaktı, daha doğrusu bu temel bir zararın önüne geçmiş olacaktı. Bu durumu değerlendirdiğimizde günümüz teknolojisini kullanarak profosyenel anlamda bir web sitesi oluşturduk. Web sitemizin bir bölümünü şifreli hale getirdik. Sadece üye olan armatör arkadaşlarımızın yararlanabileceği bir bölüm. Şifreli olarak girebileceğiniz bu bölümde gemi adamıyla ilgili bir şikayetiniz olduğunuz zaman bu şikayetinizi yapacaksınız. Bu şikayetiniz oluşturulan hukukçulardan oluşturulan bir şikayetleri değerlendirme ve denetleme kurulumundan geçip yönetim kurulunun onayını da aldıktan sonra bu sitede isimler yer alacak. Yani gemisine personel olacak bir armatör personel müdürü şifresi ile oraya girdiğinde o kişiyle ilgili olarak geçmişte yaşanan olayları görme imkanına kavuşmuş olacak. Ancak her önüne gelen istediğini burada yayınlayamayacak. İyi bir süzgeçten geçtikten sonra yönetim kurulunun onay verdiği kişiler sitede yayımlanacak” şeklinde konuştu.

Armatörler Birliği’nde şu anda 300 kayıtlı üye bulunduğuna değinen Yücel, “Son yıllarda Armatörler Birliği gerçek anlamda faaliyeti bulunmaması nedeniyle herkesin ilgisini çekmiyor, kimse takip etmiyor, kimse birliğe üye olmuyor. Örneğin, sektöre yeni katılmış bir çok firma bizim üyemiz değil” değerlendirmesini yaptı.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim