• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Yücelen: Lojistiğe özel vergi indirimi şart

Yücelen: Lojistiğe özel vergi indirimi şart
Motorinden 3'te 1 daha ucuz olduğu için ağır vasıta taşıtlarda kullanımı yaygınlaşan 10 numara yağa getirilen Ötv zammının doğru olduğunu ancak, lojistik sektörünün akaryakıt fiyatlarında vergi indirimi yapılarak desteklenmesini gerekiyor.

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TUGİAD) Mersin Şube Koordinatörü Ali Yücelen, motorinden 3'te 1 daha ucuz olduğu için ağır vasıta taşıtlarda kullanımı yaygınlaşan 10 numara yağa getirilen Ötv zammının doğru olduğunu ancak, lojistik sektörünün akaryakıt fiyatlarında vergi indirimi yapılarak desteklenmesini gerektiğini savundu.

Liner Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, 10 numara yağın vergi kaybına ve çevre tahribatına neden olduğunu vurgularken, "Ucuz olduğu için tercih edilen ve kullanımı ile hem çevreye hem de araca zarar veren 10 numara yağa getirilen Ötv ile kaçak ve sahte akaryakıt kullanımının önüne geçilmeye çalışılması çok doğru bir karar ancak, kesin çözüm değil. 10 numara yağ kullanımı ülke ekonomisinde ciddi vergi kaybına yol açarken litresi ucuz olduğu için bu yağı kullananlar sonrasında daha büyük tamir maliyetleri ile karşı karşıya kalıyorlar" dedi.

Yücelen, şöyle devam etti: "10 numara yağın amacı dışında kullanılmasının engellenmesinden çok mutluyuz ve bunu sağlayan yetkililere minnettarız ancak, mazot fiyatının neredeyse 4 liraya yaklaştığı bir ortamda yağ adı altında satılan ve ne olduğu belli olmayan bu ürünün tercih edilmesinin sebepleri iyi incelenmelidir. Lojistik sektörü olarak araçlarda kullanılan yakıtlara bireysel bazda sıkı denetimler uygulasak da Türkiye ölçeğindeki kullanımını önlemek için sadece Ötv artışı yeterli değil diye düşünüyorum. Her gün yüzlerce aracını trafiğe çıkaran lojistik gibi akaryakıt kullanımı yüksek sektörlere özel vergi indirimleri düşünülmeli."

Yücelen, 10 numara yağa vergi arttırımının ülkeye kaçak motorin girişini arttıracağını anlatırken, sanayinin bel kemiği lojistik sektörü için araçlarının güvenliğinin üst düzeyde olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kaçak akaryakıt ve akaryakıt yerine geçen 10 numara yağ kullanımında firma olarak çok katı politikalarımız var. Böyle bir olumsuzluğu tespit ettiğimizde sorumlularıyla asla çalışmıyor ve diğer çalışma arkadaşlarımızı uyarıyoruz. Bu maddenin son derece yanıcı ve patlayıcı olması çarpışma, devrilme, sürtme anında çıkan bir kıvılcımla daha çok parlıyor ve kazaların faciaya dönüşmesine neden olabiliyor. Böyle bir riski göze almak intihardır, meslek etiği olan hiçbir firma ve şahıs bu tarz yaklaşımlar içinde bulunmamalıdır. Kaçakçılıkla mücadele için Ötv artırımı doğru bir uygulama olsa da yeterli değildir. Bu uygulamada emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Merdiven altı satışın önüne geçilecek denetlemelerin acilen uygulanmaya konulması gerekir. 10 numara yağın alım satımları ve kullanımına getirilecek sıkı denetimlere ihtiyacımız var. Burada her gün ülkeye kaçak yollarla giren mazot konusunu da unutmamak lazım. Maalesef bu bir arz-talep meselesi ve motorin pompa fiyatı 3.70 lira civarında olan bir ülkede böyle bir talep oluşuyor. Özellikle küçük işletmeler ve bireysel taşımacılık yapanların artan gider kalemleri karşısında başvurdukları bu illegal yolların çözümü için daha çarpıcı kararlar alınmalı, çok ağır yaptırımlar getirilmelidir. Lojistik gibi akaryakıtı yoğun tüketen sektörlere akaryakıt fiyatlarında vergi indirimi getirilmelidir."

DENİZ HABER AJANSI                   İSTANBUL HABER AJANSI

   www.DenizHaber.Com.tr                               www.istanbulhaber.com

 www.turkishmaritime.com.tr                           www.aksiyonhaber.com 

www.ThyHaber.Com                                      www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim