• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Yük gemilerine yönelik indirim sürecek

Yük gemilerine yönelik indirim sürecek
2011'de yük gemilerine yönelik uygulamaya konulan indirimli tarifelerin bu yıl da devam edeceği açıklandı.

2011'de yük gemilerine yönelik uygulamaya konulan indirimli tarifelerin bu yıl da devam edeceği açıklandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın talimatıyla gerçekleşen kruvaziyer gemilerine fener ve kılavuzluk ücretleri indiriminin ardından, 2011'de yük gemilerine yönelik uygulamaya konulan indirimli tarifelerin bu yıl da devam edeceği açıklandı. Ayrıca geçtiğimiz yıl 2 dolardan 1 dolara indirilen ayakbastı ücretinin, 1 dolar olarak devam etmesi de kararlaştırıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü Limanlar Dairesi Başkanlığı, yayınladığı genelgede, İzmir Alsancak Limanı'nda geçtiğimiz yıl uygulanan indirimlerin 2012 yılı içinde de devam edeceğini duyurdu. Alsancak Limanı'nda 95 dolardan 90 dolara indirilen dolu konteynerin gemiden boşaltma hizmeti ücretinin ve 90 dolardan 85 dolara indirilen dolu konteynerin gemiye yükleme hizmeti ücretinin 2012 yılında da değiştirilmeyeceği, fiyat tarifesinin aynen devam edeceği açıklandı. Öte yandan boş konteynerler için liman güvenliği ile ilgili ISPS ücreti yüzde 50 oranında indirildi. Böylece konteyner başına 3.5 dolar olan ücret 1.77 dolara indirilmiş oldu.

9 MİLYON TON YÜK

TCDD İzmir Alsancak Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın, İzmir Alsancak Limanı'nda 2011 yılında genel kargo, dökme yük ve konteyner olmak üzere toplam 9 milyon ton yükün yüklenip boşaltıldığını (elleçlendiğini) bildirdi. Konteyner elleçleme miktarının 700 bin TEU'ya yaklaştığını vurgulayan Yalçın, "Geçen yıl limanımızda en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Özellikle ihraç yüklerinde ciddi artış oldu. Vakit nakittir anlayışı ile en süratli hizmeti verdik. El terminallerini hizmete sokarak gemi yükleme boşaltma sürelerini kısalttık. Hiçbir gemi açıkta beklemek zorunda kalmadı" dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın projelendirdiği yatırımların bir bir hayata geçtiğini dile getiren Yalçın, 2011'in İzmir Limanı için yatırım yılı olduğuna dikkat çekti.

MEYVELER TOPLANACAK

Limanda altyapı yatırımlarına çok önem verdiklerini ifade eden Yalçın, 2012'den itibaren yatırımların meyvesini toplayacaklarını kaydetti. Yalçın, şöyle konuştu:

"Limana 16 çeker aldık. Otomasyon ihalesini yaptık. Bütün kapılar denetim altına alındı. Alsancak, can ve mal güvenliği açısından son derece güvenli bir liman haline geldi. Uyguladığımız sistem ile yükleme ve boşaltma sürelerini kısalttık. Özellikle güvenlik sistemi ile dünyanın sayılı limanları arasında yer alan Hollanda'nın Rotterdam Limanı'na örnek olduk. Hollandalılar limanımızı ziyaret etti. Buradaki modeli kendi limanlarına da uygulamak istiyorlar"

'Genişletme yatırımları sürecek'

Limanı genişletme yatırımlarına devam edeceklerini kaydeden Yalçın, 50 bin metrekare alanın betonlama ihalesini yaptıklarını açıkladı. Yalçın, "2012'den itibaren orta vadeli yatırımlar başlıyor. 1080 metrelik ray yenileme işi, yeni siloda 30 bin metrekarelik alanın betonlanıp aydınlatılması, bu alana konteyner gemilerinin yanaştırılması, B ve C kapıları civarındaki bozuk sahaların betonlanması, 5 adet gentry greynin modernizasyonu, 2 adet mobil vinç alımı bu yatırımlar arasında yer alıyor" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim