• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Yüksek Hızlı Tren gözetlenmeye devam ediyor

Yüksek Hızlı Tren gözetlenmeye devam ediyor
Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılmasına günler kala, herhangi bir sabotaj olmaması için güvenlik kuvvetleri devriyelerini sürdürüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde demiryolu ulaşımına büyük önem veren hükümetin YHT kapsamındaki en büyük projesi olarak göze çarpan İstanbul-Ankara hattının açılmasına günler kaldı. İlk olarak 29 Mayıs 2013 tarihinde açılması planlanan hattın açılışı, hat üzerinde yaşanan sabotaj olayları nedeniyle ertelenmişti. Son olarak 5 Temmuz’da Başbakan Erdoğan’ın açılışını yapmasıyla faaliyete geçeceği bildirilen hat üzerinde olası sabotaj olaylarına karşın jandarma ekipleri de devriyelerini sıklaştırmıştı. Son aylarda jandarmanın yaptığı denetimler, kısa sürede meyvesini verirken, hat üzerinde hırsızlık yapmaya çalışan birçok kişi yakalanarak adli mercilere teslim edilmişti.

KADIN ASTSUBAY GECE GÜNDÜZ DEMEDEN YHT NÖBETİNDE

Bilecik Bozüyük ilçesindeki İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise hattın açılmasına 3 gün kala sahalarında bulunan YHT hattı üzerindeki rutin devriyelerine devam ediyor. İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli kadın bir astsubay da timiyle beraber YHT hattı üzerindeki devriyelere katılıyor.

Tüm teçhizatıyla devriyeye katılan kadın astsubay, hem gece hem de gündüz belirli aralıklarla timle beraber eline aldığı dürbünü ve yaptığı kontrollerle olası bir hırsızlık olaylarına ilişkin görevini sürdürüyor. “Yüksek Hızlı Tren Hattı hepimizin malı, lütfen zarar vermeyelim” sloganıyla devriyelerini sürdüren jandarma ekipleri, hatta yakın yerleşim yerlerindeki vatandaşları da olası olumsuz olaylara karşın bilgilendirerek örnek bir davranış sergiliyor.

Faaliyete geçmesi ile 523 kilometre uzunluğundaki Ankara-İstanbul arasındaki hatta trenin saatte 250 kilometre hızla hareket etmesi bekleniyor. Eski demiryolu ağı ile 7 saatte alınan bu iki kent arasındaki mesafenin, şuanda test sürüşleri de yapılan yeni hat ile 3 saate inmesi hedefleniyor.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim