• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Yüksekova Havaalanı çalışmaları sürüyor

Yüksekova Havaalanı çalışmaları sürüyor
Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Yüksekova Havaalanı'nın zamanında bitirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Yüksekova Havaalanı'nın zamanında bitirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. 3 yıl önce yapımına başlanan havaalanının, yıl sonuna kadar yüzde 90'lık bölümünün tamamlanması hedefleniyor. 
 
Vali Alimoğlu ile beraber Yüksekova'ya vekaleten bakan Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, İl Jandarma Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, Yüksekova Tümen Komutanı Tüm General Metin Temel, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür Sakarya ve bir çok kurum amiri, havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu. 
 
Yüksekova ilçesine 3 kilometre uzaklıkta Dağlıca yolu üzerindeki Aksu köyü yakınlarında yapımı süren Yüksekova Havaalanı'nın temeli, 18 Temmuz 2010'da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından atıldı. Alt ve üst yapısı ile birlikte 120 milyon TL'ye ihale edilen havaalanı inşaatındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşaat alanında inceleme yapan Vali Alimoğlu ve beraberindeki heyet, ihaleyi alan firma yetkililerinden bilgi aldı. 
 
Konuyla ilgili inşaat alanında açıklama yapan Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, "Bugün Yüksekova ilçemizde devam eden havaalanındaki çalışmaları incelemek için buraya geldik son durumu görmek için. Bilindiği gibi burası bin 504 dönümlük bir arazi üzerinde, yıllık 500 bin yolcu kapasiteli uluslararası vasıflara haiz bir havaalanı inşaatı olarak devam ediyor. Sayın Başbakanımızın talimatları, Ulaştırma Bakanlığımızın programına göre bu yıl sonuna kadar burasının faal hale getirilmesi için ekiplerimiz, müteahhit firmalarımız bütün gücüyle çalışıyor, bugün gördüğümüz gibi burda hızlı bir çalışma var. Hakkari ilimiz Türkiye için çok önemli bir il olduğu gibi, bu havaalanı, ilimiz ve ülkemiz için çok önemli bir hizmettir, bunun biran evvel bitirilmesi Hakkari'nin ve Yüksekova'nın yüzünü güldürecek, çehresini değiştirecek, o bakımdan bunun bitirilmesi için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Biz vilayet olarak elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Bu arada, müteahhit arkadaşlarımızın da çok samimi bir gayret içinde olduğunu hep beraber gördük, görüyoruz, ben huzurunuzda müteahhit firmalara, çalışan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Kendilerine kolaylıklar diliyorum ama yıl sonuna kadar işin bitmesi için gayretlerini artırmalarını bekliyorum." dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim