• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Yunan F-16'larından Türk uçağına taciz

Yunan F-16'larından Türk uçağına taciz
Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-16 uçağına, Yunanistan'dan kalkan F-16'larca 50 saniye süreyle radar kilidi muhafaza edilerek tacizde bulunulduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından, Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-16 uçağına, Yunanistan'dan kalkan F-16'larca 50 saniye süreyle radar kilidi muhafaza edilerek tacizde bulunulduğu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, önemli olaylar ve arama kurtarma çalışmaları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın 27 Aralık 2013 tarihinde, iki adet harp gemisi ile Birleşmiş Milletler ve NATO görevleri, sekiz adet harp gemisi ile millî görevler icra edildiği belirtilen açıklama da, “Ege’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait F-16 uçağımıza; Yunanistan’ın Skiros meydanından kalkan ve anılan ülkeye ait F-16 uçakları tarafından, 50 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur.” denildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nca dört adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği vurgulanan açıklama da, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın bir adet arama kurtarma gemisi ile Ege Denizi’nde karakol görevi yaptığı vurgulandı.

Başbakanlık Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetim Başkanlığı’nın Edirne Trakya Üniversitesi Hastanesinde yatmakta iken hayatını kaybeden bir şahsın kalbinin, Edirne’den Çorlu Hava Meydan Komutanlığına naklinin talep edildiği belirtilen açıklama da, “Alınan bu talep üzerine, 4’üncü Kara Havacılık Komutanlığına ait ve Samandra/Istanbul’da konuşlu bir adet S-70 Sikorsky helikopteri görevlendirilmiştir. Görevlendirilen helikopter saat 04:30'da Samandra’dan kalkarak, 05:25’de Edirne’ye intikal etmiş, anılan helikopter, yetkili sağlık ekibi ile birlikte söz konusu organı saat 07:00'da Edirne’den alarak, saat 07:35'de Çorlu Hava Meydan Komutanlığına nakletmiştir.” ifadelerine yer verildi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim