• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Yunan gümrükçülerin grevi Edirne'yi vurdu

Yunan gümrükçülerin grevi Edirne'yi vurdu
Yunanistan'da hükümetin ekonomi politikasına itiraz eden grevlere, Yunan gümrük görevlilerinin grevi de eklenince eylem Edirne'yi de vurdu.

Yunan gümrükçülerin grevi Edirne'yi vurdu

Yunanistan'da hükümetin ekonomi politikasına itiraz eden grevlere, Yunan gümrük görevlilerinin grevi de eklenince eylem Edirne'yi de vurdu.

Yunanistan'da gümrük görevlilerinin eylemi Edirneli esnafı da olumsuz etkiledi.

Yunanistan'da hükümetin ekonomi politikasına itiraz eden bir çok sektörde süren grevlere, bu sabah Yunan gümrük görevlilerinin grevi de eklendi.

Sabah başlayan Yunan gümrükçülerinin grevleri nedeniyle Pazarkule ve İpsala sınır kapılarından araç geçişlerine acil durumlar haricinde izin verilmiyor.

Yunanistan'daki gümrükçülerin eylemi nedeniyle, alış veriş için Edirne'yi seçen pek çok Yunanistanlı bu hafta alış verişe gelemedi.

Sınıra yakın pek çok ilden özellikle ucuzluğu nedeniyle cuma günleri kurulan Ulus Pazarı'nı tercih eden Yunanlıların bu hafta pazara gelemeyişi Edirne'deki pek çok esnafı da olumsuz etkiledi.

Özellikle gıda ve giyim sektöründeki pek çok esnaf Yunanistan'daki grevin bir an önce sonlanmasını bekliyor.

İŞLER YÜZDE 30 DÜŞTÜ

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Üyesi Barış Atkoşanlı, Yunanlı müşterilerinin bugün grev nedeniyle Türkiye'ye gelemediklerini bu yüzden pazarcı esnafının ve Edirneli esnaf bu noktada ciddi anlamda etkilendiğini belirtti.

Ulus Pazarı esnaflarından Yusuf Şimşek de, Yunanistan'daki gümrük grevi nedeniyle, Yunanlılar'ın pazara alış verişe gelemediğini ve bunun satışlarına yüzde 30 oranında olumsuz etkilediğini söyledi.

Esnaf Münevver Tümer ise, Yunanlılar'ın grev nedeniyle gelemeyişlerinin satışlarını hissedilir derecede düşürdüğünü ifade ederek, ''Biz Yunanlılar rağbet gösteriyor diye, İstanbul'dan ihracat fazlası kıyafetleri getiriyoruz, onlar da buradan aldıkları malları orada satıyorlar. Bu grev hem bizim hemde onların ticaretlerini düşürdü'' dedi.

Yunanlı turistlerin tercih ettiği tarihi çarşılardan Alipaşa Çarşısı esnaflarından Ahmet Tatlıses de, alışık olmadıkları bir gün yaşadıklarını belirterek, ''Her cuma alışık olduğumuz Yunanlı müşterilerimizi bugün grev nedeniyle göremedik. İnşallah bu grev uzun sürmez'' diye konuştu.

Alipaşa Çarşısı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Saniş de, Edirne'de gruplar halinde Yunanlılar bulunduğunu ancak bu Yunanlılar'ın geçen hafta Türkiye'de tatillerini geçiren ve grev nedeniyle ülkelerine dönemeyen Yunanlı vatandaşlar olduğunu bildirdi.

Saniş, mağdur olarak çarşıda gezen Yunanlı grupların da bir an önce ülkelerine dönmek istedikleri ve alış veriş yapmadıklarını kaydetti.

Yunan gümrük görevlilerinin grevlerinin 2 ile 10 gün arasında sürebileceği bildiriliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim