• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Yunan havalimanı son teklif tarihini belirlendi

Yunan havalimanı son teklif tarihini belirlendi
İki paket halinde özelleştirilmesi öngörülen Yunanistan’daki havaalanları için bağlayıcı tekliflerin yapılabileceği son tarih belli oldu.

 

Yunanistan Özelleştirme İdaresi’nin (TAİPED) iki paket halinde özelleştirmeye sunduğu havaalanları için bağlayıcı teklifler en geç 17 Mayıs’a kadar sunulabilecek. İhaleye göre ilk özelleştirme paketinde 2011 yılında 39 devlet havaalanındaki bütün yolcuların yüzde 24’üne hizmet etmiş olan Selanik, Kerkira, Zakinthos, Kefallonia, Aktio, Kavala ve Hanya havaalanları bulunuyor.
 
İhale metninde ayrıca TAİPED’in özelleştirme süreci boyunca birinci özelleştirme paketine aralarında Dedeağaç (Alexandroupoli), Kalamata, Nea Aghialos ve Araksos havaalanlarının bulunduğu havaalanlarından üçünü daha dahil edebileceği belirtiliyor.
 
İkinci özelleştirme paketinde ise 2011 yılında Yunanistan genelindeki 39 devlet havaalanında yolcuların yüzde 22’sine hizmet etmiş olan Rodos, İstanköy (Kos), Santorini, Mikonoso, Midilli (Mitilini), Skiathos ve Samos havaalanları bulunuyor. İkinci pakete Sakız Adası (Hios), Karpathos, Nea Aghialos ve Limnos havaalanlarından üçünün de daha dahil edilebileceği ifade ediliyor.
 
İhaleyi kazanacak olan özel şirketler 30 yıllığına havaalanlarının idaresini üstlenecekler. İşleme ve bakım çalışmaları da ihaleye kazanacak şirketlerin sorumluluğuna geçecek. Öte yandan Yunan devletinin uygun görmesi durumunda ihaleleri kazanacak şirketlere havaalanlarının idaresi için 10 yıl daha ek süre tanınabilecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim