• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Yunan havalimanlarına Alman polis geldi

Yunan havalimanlarına Alman polis geldi
Girit’in İraklio şehrindeki “N. Kazantzakis” havalimanında bugünden itibaren danışman olarak bir Alman polisin görev yapacağı yönünde yerel basında çıkan haberler Yunanistan'da ortalığı karıştırdı.

 

Eylül ayı sonuna kadar Alman polisin İraklio’daki havaalanında görev yapacağı yönündeki haberler büyük tepkilere ve tartışmalar yol açtı.
 
İraklio Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ulaşan talimata göre, Alman polis havalimanında sadece danışman olarak görev yapacak, polis üniforması giymeyecek, üzerinde silah bulundurmayacak ve yapacağı her hamle için havaalanı polis müdürünü bilgilendirmek zorunda olacak.
 
Konuyla ilgili olarak Girit medyasına açıklamalarda bulunan polis memurları “Aynı uygulama Atina ve Selanik havaalanlarında da hayata geçirilmişti. Bahsekonu atama devletlerarası anlaşmalar çerçevesinde yapılıyor. Alman polis sadece danışmanlık görevi üstlenecek. Olay bundan ibaret” diyerek gelişmeyi izah etmeye çalıştılar.
 
Yunanistan başta olmak üzere güney Avrupa ülkelerinde Almanya’ya karşı olumsuz rüzgârların estiği bir dönemde böyle bir atamanın yapılacak olması, Yunanistan genelimde tartışmalara yol açıyor.
 
Geçmişte birçok vatandaşın Yunanistan’daki havaalanlarında yabancı ülkelerin gizli polislerinin görev yaptığı ve şüpheli gördükleri turistleri takip ettiği yönünde şikayette bulunduğu belirtiliyor. Bu yüzden de Alman polisin yaz aylarında aralarında Alman turistlerin de bulunduğu milyonlarca kişinin geçtiği bir havaalanına yerleştirilecek olması, yetkilerinin uygulamalarında bu kadar kısıtlı olup olmayacağı yönünde kafalarda soru işaretleri doğuruyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim