• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Yunanistan, Libya'ya 4 gemi yolluyor

Yunanistan, Libya'ya 4 gemi yolluyor
Yunanistan, Libya'ya Yunanistan, Avrupa ve Çin vatandaşlarını almak üzere 4 ticari feribot yada gemi göndereceğini açıkladı.

Yunanistan, Libya'dan 15 bin Çin vatandaşını tahliye edecek

Yunanistan, Libya'ya Yunanistan, Avrupa ve Çin vatandaşlarını almak üzere 4 ticari feribot yada gemi göndereceğini açıkladı.

Libya'da bulunan 15 bin Çin vatandaşının Yunanistan'a getirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Yunanistan, farklı ülke vatandaşlarını almak üzere Libya'ya 4 ticari feribot yada gemi göndereceğini duyurdu. Libya'da 300 civarında Yunan vatandaşı bulunduğu ifade edilirken, Dışişleri Bakanlığı kendilerine ulaşarak Yunanistan'a dönmek isteyip istemediklerini araştırıyor. Libya yakınlarında seyreden ticari "Minerva Antonia" adlı Yunan gemisi ise yetkililer tarafından Libya'nın Sirte körfezindeki Ras Lanuf Limanı'na yönlendirildi. Önümüzdeki saatlerde limana ulaşması beklenen gemi burada ve civarda bulunan Yunan yolcularını alacak.

Öte yandan Çinli yetkililer, Yunanistan ve İtalya'dan Libya'daki 40 bin vatandaşının gemilerle alınmasını istedi. İşçi, yönetici ve iş adamlarından oluşan 20 binden fazla Çinli, İtalya üzerinden ülkelerine dönecek. 15 bin kişi ise Girit'e oradan da uçaklarla Çin'e gönderilecek. Çin büyükelçiliğinin Girit'in Kandiye (İraklion) şehrinde otelleri tuttuğu kaydedildi. İlk Çinli grubun Perşembe günü Girit'e ulaşması bekleniyor. Yunan hükümeti, Çin vatandaşların Yunanistan'da ikametlerine ilişkin ayrıntılarla yakından ilgileniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim