• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Yunanistan'a vizesiz geçiş gerçek oluyor

Yunanistan'a vizesiz geçiş gerçek oluyor
Türkiye ile Yunanistan arasında yıllardır konuşulan vizesiz geçiş gerçek oluyor. Ege adalarında Türk vatandaşlarına uygulanan günübirlik vize muafiyetine bir bölge daha ekleniyor.

Yunanistan'a 1 günlük vizesiz geçiş

Türkiye ile Yunanistan arasında yıllardır konuşulan vizesiz geçiş gerçek oluyor. Ege adalarında Türk vatandaşlarına uygulanan günübirlik vize muafiyetine bir bölge daha ekleniyor.

Yunan medyasında yer alan haberlere göre, başbakan Yorgo Papandreu’nun talimatı üzerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Dollis yasal düzenlemeyi hazırlamak üzere çalışmalar başlattı.

Türk-Yunan sınırındaki Meriç nehrinin batısındaki bölgelere Türklerin vizesiz girebilmesi yönündeki istem geçen hafta bölge milletvekillerinden Papandreu’ya iletilmişti.

Milletvekilleri, Yunan Başbakanı’na ülkenin içinde bulunduğu derin ekonomik krizde bölgenin Türklere açılımı ile ekonomik nefes alabileceğini belirttiler. Bölge milletvekillerine göre Türkiye’nin 1988’de tek taraflı olarak Yunan vatandaşlarına vizeyi kaldırması sonrası Batı Trakya’daki Yunan vatandaşları için Türkiye’ye geçmek “ilk seçenek oldu”.

Medyaya göre Bakan Yardımcısı Dollis’in ilgili önerisi gelecek hafta hazır olacak.

KATI VİZE TUTUMUNDAN VAZGEÇİLİYOR

Yunanistan, ekonomik kriz sebebiyle Türk vatandaşlarına yönelik katı vize tutumundan vazgeçiyor. Türkiye, 1988'de tek taraflı olarak Yunan vatandaşlarına vizeyi kaldırmıştı. 199 yılındaki Marmara depreminden sonra iki ülke arasında her alanda başlayan yakınlaşma sürecinde vize konusu defalarca gündeme gelmesine rağmen Yunanistan, katı tutumundan vazgeçmemişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile iki ülkenin bakanları arasında 14 Mayıs 2010 tarihinde Atina'da yapılan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısından sonra Yunan adalarına günübirlik geçişlerde, yeşil pasaportlara vize muafiyeti tanımıştı.

Batma noktasına gelen Yunanistan, bölgesel ekonomik canlılık için Batı Trakya'ya günübirlik geçişlerde vizeyi kaldırmayı konuşuyor. Yunanistan medyasında yer alan haberlere göre günübirlik vize muafiyeti, Batı Trakya için de uygulamaya koyuluyor. Türk-Yunan sınırındaki Meriç Nehri'nin batısındaki bölgelere Türklerin vizesiz girebilmesi yönündeki istek, geçen hafta bölge milletvekilleri tarafından Başbakan Papandreu'ya iletildi. Milletvekilleri, ülkenin içinde bulunduğu derin ekonomik krizde bölgenin Türklere açılımıyla ekonomik anlamda nefes alabileceğini belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim