• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Yunanistan’da havaalanları özelleştirilecek

Yunanistan’da havaalanları özelleştirilecek
Yunanistan’daki havaalanları Mart ayı sonlarında yapılacak özelleştirme süreciyle 30-35 yıllığına özel yatırımcılara devredilerek.

Yunanistan Özelleştirme İdaresi (TAİPED) Başkanı İoannis Emiris ile Kalkınma Bakanı Kostis Hatzidakis 7 ile 10'ar havalimanın yer alacağı iki ayrı özelleştirme paketini tanıttılar. İlk özelleştirme paketinde Selanik, Kerkira, Zakinthos, Kefalonia, Aktio, Kavala ve Hanya havaalanları yer alırken, bahsekonu havalimanlarında 2011 yılındaki seyahat hacmi 9,3 milyon kişi olarak belirlendi. Yatırımcıların ilgisine göre bu ilk pakete Dedeağaç (Alexandroupoli), Araksos ve Kalamata havalimanlarının da eklenebileceği kaydedildi.
 
İkinci özelleştirme paketinde ise Skiathos, Samos, Midilli (Mitilini), Mikonos, Santorini, İstanköy (Kos) ve Rodos havaalanları yer alırken, bu havalimanları üzerinden 2011 yılında 8,3 milyon yolcunun seyahat ettiği açıklandı. Yatırımcıların ilgisine göre ikinci pakete ise Karpathos, Sakız Adası (Hios) ve Limnos havalimanlarının da dahil edilebileceği belirtildi.
 
Nea Aghialos havaalanın ise gerek birinci gerekse de ikinci pakete dahil edilebileceği ifade edilirken, havaalanlarının 30 ile 35 yıllığına özel yatırımcılara tahsis edileceği, duruma göre TAİPED’in bu süreyi uzatabileceği kaydedildi.
 
TAİPED yetkililerine göre Yunanistan’daki havaalanlarına yönelik özelleştirme sürecinin yaklaşık bir yıla kadar bütünüyle tamamlanması öngörülüyor.
 
Özelleştirme paketlerine dahil edilmeyecek olan Yanya (İoannina), Kithires, Milos, Paros ve diğer havalimanlarını ise kamu tarafından yeni kurulacak olan Taşra Havalimanları İdare Şirketi A.Ş. (AEDİPA) bünyesi altında faaliyet göstermeye devam edecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim