• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Yunanistan'daki grev Türk TIR'larını vurdu

Yunanistan'daki grev Türk TIR'larını vurdu
Yunanistan'da gümrük memurlarının başlattığı grev nedeniyle Türkiye'den yük ve yolcu çıkışında sıkıntı yaşandığı belirtildi.

Yunanistan'da gümrük grevi Türk TIR'larını vurdu

Yunanistan'da gümrük memurlarının başlattığı grev nedeniyle Türkiye'den yük ve yolcu çıkışında sıkıntı yaşandığı belirtildi.

İpsala Sınır Kapısı'nda kuyruklar oluşurken Ege'deki adalarda bulunan liman gümrüklerinde de araç kabulü yapılamıyor.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nden (UND) yapılan açıklamada, Yunanistan'da gümrük memurlarının 11 Eylül Pazar gecesi saat 00.00'da başlayıp 13 Eylül Salı gecesi saat 00.00'a kadar sürdüreceğini duyurduğu grevin Yunanistan'a geçişlerde sıkıntıya neden olduğu belirtildi.

48 saatlik grev hakkında geçen hafta şirketlere bilgilendirme yapıldığı, buna rağmen İpsala Sınır Kapısı'nda uzun kuyrukların oluştuğu kaydedildi.

Önceki yıllarda grev olacağı bildirilmesi üzerine bir çok nakliye şirketinin TIR'ları yola çıkarmadığını, daha sonra grevlerin gerçekleşmemesi nedeniyle çok sayıda şirketin gecikmelerden sorumlu hale geldiğini ifade eden UND yetkilileri, bu nedenle greve rağmen şirketlerin sorumluluk almamak için TIR'ları yola çıkarmayı tercih ettiğini bildirdi.

SİSAM BELEDİYE BAŞKANININ OĞLU DA MAĞDUR

Öte yandan, Yunanistan'ın Midilli, Sakız ve Sisam adalarında bulunan gümrük kapılarında da devam eden grev aksaklıklara neden oluyor.

Kuşadası ile Yunanistan'ın Sisam adası arasında karşılıklı yapılan günlük feribot seferleri grev nedeniyle iptal edildi.

İptal olan seferler nedeniyle hafta sonu Kuşadası'na giriş yapan 30 Yunan turist mecburi olarak Kuşadası'nda konaklıyor.

Sisam adasına günlük feribot işletmeciliği yapan Meander Turizm Genel Müdürü Abdullah Çakmak, 11-13 Eylül'de grev nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini belirterek, ''Teknelerin ve yolcuların işlemleri yapılamadığı için Sisam'dan tekne kalkamadığı gibi Kuşadası'ndan da çıkış yapamıyoruz. Şu anda 30'a yakın Yunan turist ile Sisam Adası Belediye Başkanı'nın oğlu Dimitri Thanos, Kuşadası'nda misafirimiz. Sisam Adası'nda grevin sona ermesi ile tekrar normal seferlerimize başlayacağız'' dedi.

Ayvalık-Midilli ve Çeşme-Sakız arasında da grev nedeniyle sefer yapılamıyor. Çeşme-Sakız arası çalışan şirket yetkilileri, Sakız Gümrüğü'nde yolcu girişinde sıkıntı bulunmamasına rağmen araç girişinin yapılamadığını belirttiler. Ayvalık ve Çeşme'de sefer iptallerinden kaynaklanan bir mağduriyetin söz konusu olmadığı ifade edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim