• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Yunanistan’daki kriz Göcek’e yarayacak

Yunanistan’daki kriz Göcek’e yarayacak
Yunanistan’da yaşanan krizin 2012 turizm sezonunda özellikle Göcek Limanı’ndaki yat turizmini olumlu şekilde etkileyeceğini belirtildi.

Ege ve Akdeniz kıyılarına bu yıl daha fazla yabancı yatın ziyaret edeceğini bildiriyorlar. Türkiye’nin önemli yat merkezlerinden olan Fethiye’nin Göcek Beldesinde hemen her kış 6 marinada bin 500 yat kışlama yaparken yaz sezonunda 5 bine yakın yatın beldedeki koy ve adalarda mavi yolculuk yapıyor.

2012 turizm sezonu hazırlıklarını değerlendiren Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır “Bizim Göcek beldesinde her yıl beklenti bir önceki yıldan daha iyi yönde olur. Ancak ne yazık ki Dünyadaki ekonomik anlamda yaşanan olumsuz etkilenmeler ister istemez Göcek beldesindeki yat turizminde de etki yapıyor. Temennimiz inşallah bu yıl olumlu etki olması yönünde. Dünya’daki ekonomik kriz Türkiye’de de etkili olsa da inşallah geçen yıla göre bu yıl Göcek beldesinde daha iyi bir sezon geçireceğiz. Beklentilerimiz de bu yöndedir. Özellikle komşumuz olan Yunanistan’daki ekonomik krizin yat turizmi anlamında Göcek bölgemize olumlu etki yaratmasını bekliyoruz. Acente yetkilisi arkadaşlarla yaptığımız görüşmeler de hep bu yönde” dedi.

Başkanı Şatır, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olması durumunda bazı sorunların yaşanacağını belirterek, “Özellikle Göcek ve Ölüdeniz gibi beldelerin sorunlarının ve zaafının ortaya çıkacağını bu yüzden Büyükşehir Belediyesi düzenlemesinde mutlaka bu tür belde belediyelerinin göz ardı edilmemesi gerekir. Önümüzde Muğla ilinin Büyükşehir olması ile ilgili ciddi bir gelişme var. Bu durumda da belde belediyelerin kapatılması gündemde” diyen Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır Cuma günü Fethiye’ye gelecek olan Kültür ve Turizm Bakanımızdan bu konuda detaylı bir bilgi edinmek istiyoruz. Göcek Beldemiz gerçekten stratejik olan beldelerimizden birisidir. Bu beldelerimizin de ilçeye bağlanması söz konusu olursa bununla ilgili olarak ciddi sorunla yaşanabilir. Göcek beldemizde yılların getirdiği sağlıklı bir doku var. Özellikle adalar ve koylarımızın özellikleri var. Biz bunlarla iç içe yaşıyoruz. Bu koylar ile ilgili olarak yıllardan buyana ciddi çalışmalar yapılıyor ve bu konuda önemli adımlar atıldı. Eğer böyle bir gelişme olursa tüm bu konularla ilgili olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu adımlar atılırken muhakkak tüm ayrıntıların göz önüne alınması gerekiyor. Bu beldemiz dünyada isim yapmış olan bir yerdir. İnşallah bir zaaf bir boşluk başka sorunları da beraberinde getirmez. Kültür ve Turizm Bakanımız geldiğinde fırsat bulursak bu konuları görüşmek istiyoruz” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim