• BIST 9703.23
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Yunanistan’dan 50 milyar Euro’luk davet

Yunanistan’dan 50 milyar Euro’luk davet
Krizdeki Yunanistan’ın TÜSİAD’ı, 3 bin 500 ada ve 29 havaalanının da bulunduğu 50 milyar Euro’luk özelleştirmeye Türkler’i davet etti.

Yunanistan’dan 50 milyar Euro’luk davet

Krizdeki Yunanistan’ın TÜSİAD’ı, 3 bin 500 ada ve 29 havaalanının da bulunduğu 50 milyar Euro’luk özelleştirmeye Türkler’i davet etti.

Krizdeki Yunanistan’ın TÜSİAD’ı, 3 bin 500 ada ve 29 havaalanının da bulunduğu 50 milyar Euro’luk özelleştirmeye Türkler’i davet etti: “Çin’le bile görüşüyoruz. Ama bizim için Türkiye önemli. Artık mevzuat da kolaylaştı.”

Toplam 350 milyar Euro’luk dış borcuyla iflasın eşiğindeki Yunanistan, elinde avucunda ne varsa satmak için kolları sıvadı. Yunanistan’ın TÜSİAD’ı Yunan İş Federasyonu (SEV) 50 milyar Euro’luk özelleştirme için Türk iş adamlarına davette bulundu. Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı ile yönetim kurulu üyeleri krizin sunduğu olası iş fırsatlarını yerinde görmek amacıyla gittikleri Atina ve Selanik’te, Yunan işadamlarıyla bir araya geldiler.

Yunan İş Federasyonu Koordinatörü Ioannis Patsiavos, hükümetin aldığı karar çerçevesinde kamuya ait pek çok varlığın değerlerinin altında özelleştirileceğini vurguladı. Patsiavos, 2015 yılına kadar toplam 50 milyar Euro’luk, özelleştirme gerçekleştirileceğini ifade ederek “Almanya, İsveç ve Çin’de özelleştirmeyle ilgili görüşmeler yaptık. Oysa bizim için çok önemli olan komşumuz Türkiye var. Atina Havaalanı başta olmak üzere 29 havaalanı, bankalar, 3 bin 500 adanın bir kısmı, limanlar, enerji tesisleri, rafineriler, oteller ile gayrimenkuller özelleştirilecek.

Bu fırsattan Türk iş dünyasının da yararlanmasını istiyoruz. Bu arada mevzuat engelleri ortadan kalktı” dedi. Burcu Akdarı da 300 işadamına yaptığı konuşmanın büyük ilgi gördüğünü vurguladı. Akdarı “Konuşmamdan sonra Yunanlar bizler üzerinden Türk iş adamlarıyla irtibata geçmek için uzun bir kuyruk oluşturdu. Yunanistan, kriz bitince önemli pazar haline gelecek” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim