• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Yunanlılar, Türk bayraklı gemiye "Tuvalet Kirli" diye "Tutuklanma Raporu" düzenledi

Yunanlılar, Türk bayraklı gemiye "Tuvalet Kirli" diye "Tutuklanma Raporu" düzenledi
Ukrayna'dan İtalya'ya sefer yapan Türk bayraklı M/V ACT isimli kargo gemisi, yakıt almak için Yunanistan'ın Igoumenitsa Limanı'na yanaşmasıyla birlikte denetime tabi tutuldu. Yunanlı PSC müfettişleri, personel tuvaleti kirli diye gemiye tutuklama verdi.

Avrupa limanlarına sefer yapan Türk bayraklı gemilere karşı önyargılı tavırların en son örneği Yunanistan'ın Igoumenitsa Limanı'na ortaya çıktı. 

Ukrayna'dan İtalya'ya sefer yapan Türk bayraklı M/V ACT isimli genel kargo gemisi, yakıt almak için Yunanistan'ın Igoumenitsa Limanı'na yanaşmasıyla birlikte, Yunan PSC müfettişleri tarafından denetime tabi tutuldu. Yunanlı PSC müfettişleri, yaptıkları denetimler sonucu personel tuvaleti kirli başlığının içinde bulunduğu, 17 maddeden Türk bayraklı M/V ACT isimli genel kargo gemisine "tutuklama" raporu düzenledi.

Yunanlı PSC müfettişlerinin ILO Sözleşmesinin 147. maddesinde "ticari amaçla mal veya insan taşımacılığına ya da diğer ticari amaçlara yönelik olmak üzere, özel veya kamuya ait her türlü deniz taşıtı ile ilgili uyulması gereken asgari normlar" başlığında belirtilen, sözleşmenin kapsamının ilgili bölümün "Yaşam Alanı" fıkrasına göre tuvaletin kirli olması gözönünde tutularak, Yunanlılar tarafından Türk gemisinin tutuklanması "PES" dedirttirdi.

Diğer taraftan tutuklanma maddeleri arasında bulunan "Sefer yapılan liman ile ilgili haritanın gemide bulunmaması"da tutuklanma maddelerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Konu ile ilgili Deniz Haber Ajansı'na açıklama yapan gemi armatörü; "Gemimiz, Ukrayna'dan İtalya'ya sefer yaparken, yakıt almak için  Igoumenitsa Limanı'na yanaştık. Ancak sefer jurnalimizde bu liman yoktu. Mecburiyet karşısında Igoumenitsa Limanı'na yanaştık. Bu limanın haritasının olmaması normal olmasına rağmen, Yunanlılar önyargılı bir tavırla gemimize tutuklama verdi" diye konuştu.

YUNANLI PSC'LER TARAFINDAN DÜZENLENEN ALIKONMA BELGESİ

act_detentions_buyuk.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim