• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yunus Can'dan Müsteşarlığa sert tepki

Yunus Can'dan Müsteşarlığa sert tepki
TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, Deniz Ticaret Odası'nın meclis toplantısında Denizcilik Müsteşarlığı'nın yayımladığı “Deniz Yolu ile Yapılacak Düzenli Seferlere Dair Yönetmeliğe" çok sert tepki gösterdi.

Yunus Can'dan Müsteşarlığa sert tepki

TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, Deniz Ticaret Odası'nın meclis toplantısında yaptığı konuşmada Denizcilik Müsteşarlığı'nın yayımladığı “Deniz Yolu ile Yapılacak Düzenli Seferlere Dair Yönetmeliğe" çok sert tepki gösterdi.

Yunus Can, Denizcilik Müsteşarlığı’nın geçmiş dönemlerden bugüne kadar 16 tane yönetmelik çıkartarak bu çıkartmış olduğu yönetmeliklerle sorunlarına çare bulmak yerine kendilerine yeni sorunlar çıkaran yönetmelikler oluşturduğunu belirtti. En son çıkan yönetmelikte de liman içerisinde düzenli hat seferi yapan gemilere sefer esnasında ve sefer sonrasında gemi içerisinde vuku bulan her türlü olayları Denizcilik Müsteşarlığı’na anında bildiren yeni bir sistem geliştirerek bunu teknelerine kurmaya çalıştıklarını söyleyen Can, “Tabi biz geçmişte yapılmış olan yönetmeliklerin bizim tekneler üzerindeki gemi personelinin, yolcuların can emniyetini sağlayan gemi güvenliğini sağlayan yönetmeliklerle alakalı üzerimize düşenlerin hepsini zaten zorunlu olarak yaptık onda bir sorun yoktu. Zaten bunların tamamı gemiler inşa edilmesi esnasında da yapılıyordu. Ancak son çıkan yönetmelikte esasında 5216 sayılı yasayla Büyükşehir belediyelerine verilmiş olan yetkinin tamamen gaspa anlamı taşıyan yeni bir yönetmelik çıkartarak bizden hem bu yönetmeliğin çıkartılmasıyla oluşturulan külfetlerin yanında birde harç talep ederek biz sorunlarımıza çözüm ararken bize yeni bir sorun daha çıkarmış oldular” dedi.

Konuyla alakalı olarak birebir yaptıkları görüşmelerde Denizcilik Müsteşarlığı’nda bu konuyla alakalı çözüm arayışlarında olduklarının altını çizen Yunus Can, bugüne kadar yapmış oldukları çözüm arayışlarında çare bulamadıkları gibi bunda da bir çözüm bulabileceklerinin ümidini yitirdiklerini ifade ederek, “Ümit ederiz biz yanılırız” dedi.

Haber ve Fotoğraf: Merve KORKMAZ - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim