• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Yunuseli Havaalanı eğitim alanı oldu

Yunuseli Havaalanı eğitim alanı oldu
Sivil havacılığa açılması planlanan Bursa kent merkezindeki Yunuseli Havaalanı'nda, askeri helikopter eğitimi veriliyor.

Osmangazi ilçesinde Hürriyet Mahallesi ile Yunuseli Mahallesi arasında kalan, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Yunuseli Havaalanı'nın sivil havacılığa açılması için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2 yıl önce çalışmalara başlamıştı. Altepe, yetkili kurumlar Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Bursa Valiliği ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na hazırladıkları projeyi göndermişti. 

Ancak aradan geçen zamanın ardından Altepe, Yunuseli Havaalanı'nın sivil havacılığa açılması projesini belediye gündeminden çıkardıklarını söylemişti. Bir meclis toplantısında meclis üyesinin Altepe’ye, "Yunuseli’de imar durumu isteniyor, havaalanı ile ilgili gelişmeler nasıl şekillenecek?" diye sorması üzerine Altepe, Yunuseli Havaalanı’nın yeniden yaşama geçirilmesiyle ilgili çalışmaların iptal edildiğini ve Büyükşehir’in programından kaldırıldığını açıklamıştı.

Yunuseli Havaalanı'nın yanından geçen vatandaşlar bir askeri helikopterin iniş ve kalkış yaptığını gördü. Bazı vatandaşlar helikopterin iniş ve kalkışını meraklı gözlerle izlerken bazı sürücüler ise helikopteri araçlarından izlemeyi tercih etti. Askeri helikopterin eğitim için Yunuseli Havaalanı'na indiği öğrenildi.

Yunuseli Havaalanı'nda bazen model uçak meraklıları hafta sonları burada eğleniyor. Ancak Bursa milletvekillerinin çalışmasıyla Yunuseli'nin sağlık kompleksi yapılmak istenmesi de gündeme gelmişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim