• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Yunuseli Havaalanı tekrar hizmete giriyor

Yunuseli Havaalanı tekrar hizmete giriyor
Bursa hava ulaşımında 15 yıl önce faaliyetine son verilen Yunuseli Havaalanı'nı tekrar kazanıyor.

YUNUSELİ HAVAALANI TEKRAR AÇILIYOR

Bursa hava ulaşımında 15 yıl önce faaliyetine son verilen Yunuseli Havaalanı'nı tekrar kazanıyor.

Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü bütün pürüzlerin ortadan kaldırılıp raporların onaylanmasıyla birlikte Bursa Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mania kriterlerine göre C 1 tipi küçük uçakların iniş kalkış yapmasına engel olan Yunuseli'ndeki 9-10 binanın yıkılacağını, yeni binaların inşaatlarını bu yıl içinde tamamlayıp havaalanını açmayı hedeflediklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı'nın küçük uçakların iniş kalkış yapabileceği bir düzene getirileceğini, pazartesi günü protokol imzalayacaklarını açıkladı. Bursa'nın 15 yıl önce havaalanı kapatıldığında 24 uçağı olduğunu, iş dünyasından ve yabancı yatırımcılardan kolay ulaşım için havaalanının açılması talebini aldıklarını ifade eden Recep Altepe, "Protokol aşamasına gelindi. Bütün prüzler çözüldü. Bu konuda Bursa'da o uçakları kullanan pilotlardan destek aldık. Mania kriterlerine uygun olmayan 9-10 binanın yıkılması kararı alındı. En büyük hedefimiz Bursa'nın ulaşılabilir, ekonomi ve turizm kenti olması. Artık Bursa'yı turizm konusunda başkent yapmak istiyoruz. Sanayi kimliğinden çıkarmak istiyoruz. Şehir ekonomisi canlanıyor, gelişiyor. Bugün 3 milyon nüfusa ulaştık. Eğer o havaalanı 15 yıl önce kapatılmasaydı, Bursa'nın bugün 100'ü aşkın uçağı olurdu. Terminal binasını, asfaltı, pistlerin düzenlenmesini, bazı hizmetleri biz yapacağız.

Elektronik sistemleri Ulaştırma Bakanlığı kuracak. Bu konuda daha hızlı davranmak için iş dünyasından destek alacağız. Bugün her holdingin uçağı var. Bursa'da 300 civarında yabancı şirket var. Artık bu havaalanı bir ihtiyaç" diye konuştu.

"YABANCI YATIRIMCILAR İSTANBUL'DA GÖRÜŞMESİNİ YAPIYOR"

Birçok yabancı işadamının ulaşım zor olduğu için görüşmelerini İstanbul'da yaptığını anlatan Başkan Altepe, "Biz ilk etapta 15 yıl önce kaybettiğimizi kazanıyoruz. Daha sonra küçük uçaklarla ulaşımı kolaylaştıracağız. Belediye olarak bir hava şirketi kurmayı ve yolcu taşımayı düşünmüyoruz. Ancak zaten işadamlarının kendi uçaklarıyla bu iş hızlanacak. 350 bin nüfuslu Katar'da 300 tane özel uçak var. Londra'da 6 tane havaalanı var. Bursa'nın daha kolay ulaşılabilir kent olması bu sayede sağlanacak. Yeni stada bin 600 metre, belediye binasına bin metre mesafede bir havaalanı olacak. Burasının açılmasına askeriye ve Türk Hava Kurumu da sıcak bakıyor" şeklinde konuştu.

IŞIKLAR HAVA LİSESİ OTEL OLACAK, YENİ OKUL YUNUSELİ'NE İNŞA EDİLECEK

Başkan Recep Altepe, Işıklar Hava Lisesi'nin de Yunuseli'nde kurulacağını, tarihi bina haricinde Işıklar'daki okul binasının da bu inşaatı yapacak kurum ya da firmaya verileceğini kaydederek, "Teleferik'teki bölge otel olarak daha uygun değerlendirilebilir. Askeri lise de bir an önce bunu gerçekleştirmeyi istiyor. Zaten Teleferik oteller bölgesi olacak. Uludağ'a 22 dakikada ulaşılacak. Belki tatilciler Bursa'da kalıp günübirlik kayağa çıkacak. Aynı imar şartlarına göre yeni okulu yapacak kişi ya da kuruma bu bina verilecek. Tarihi bina aynı kimliğini koruyacak. Yunuseli'nde bin 100 dönüm yer var. Buraya askeri lise de sığar, Türk Hava Kurumu da faaliyetlerini yapar. Onun için onlar da sıcak bakıp destekliyorlar" şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim