• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Yuriy Dolgorukiy denizaltısı sefere hazır

Yuriy Dolgorukiy denizaltısı sefere hazır
“Yuriy Dolgorukiy” adlı modern nükleer denizaltı denize çıkmaya hazırlanıyor. Bu denizaltı geçen yılın Ocak ayında Rusya donanmasına katıldı.

Denizaltı Dünya okyanusuna çıkmadan önce donanma komutanlığı, gazetecilerin Rusya’nın en gizli deniz araçları “Yuriy Dolgorukiy”ı ziyaret etmelerine izin verdi.”Bulava” balistik füzeleri ile donatılan dördüncü kuşak “Borey” sınıfı stratejik nükleer denizaltı olan “Yuriy Dolgorukiy”, bugün Rusya’nın inovasyona dayalı en modern silahıdır.

“Yuriy Dolgorukiy” denizaltısının taktik-teknik nitelikleri, devlet sırrıyken denizaltıyla ilgili sadece bir özellik biliniyor. Denizaltının tasarımı üzerinde çalışanlar, klasik pervaneler kullanmaktan vazgeçerek hidrotepkili motör kullandılar.Yeni sistem sayesinde güçlü motör denizaltının yüksek hızla hareket etmesi ve denizaltının başlıca niteliği olan sessizliğini koruması olanağını sağlıyor.

Mayın-torpido bölümünün genç komutanı Andrey Şlayher asıl “Borey” sınıfı denizaltıda hizmet etmek için büyük çabalar harcamış olduğunu belirterek şunları söyledi;
Dördüncü kuşak nükleer denizaltıda hizmet ettiğim için çok memnunum. Yeni denizaltıda hizmet etmek hoşuma gidiyor. Seyir denemeleri ve devlet denemeleri sırasında paha biçilmez deneyim elde ettik.Askeri uzmanların görüşüne göre denizaltılar uzun zaman içinde önemini koruyacak. “Borey” sınıfı denizaltıların potansyeli, bu denizaltıların onlarca yıl içinde etkili bir silah olarak kalması olanağını verecek.

Yuriy Dolgorukiy denizaltısının komutan baş yardımcısı Sergey Morozov denizaltı ile ilgili;”2020 yılına kadarki dönemde ülkemizde denizaltıların geliştirilmesini öngören program hazırlandı. Zannederim ki denizaltılarımız 30 yıl daha eskimeyecektir. “Yuriy Dolgorukiy” denizaltısı en az 2050 yılına kadar hizmette kalacak.“Borey” sınıfı nükleer denizaltılar önümüzdeki onlarca yılda Rusya’nın stratejik nükleer deniz kuvvetlerinin temelini oluşturacak”dedi.

Yuriy Dolgorukiy denizaltısının ne zaman denize çıkacağı ve görev durumu gizli tutuluyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim