• BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Yurtdışı uçuş ağına Eritre de dahil oldu

Yurtdışı uçuş ağına Eritre de dahil oldu
Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün(SHGM), Eritre ile imzalamış olduğu ikili havacılık anlaşması ile, Türkiye’nin Afrika’daki uçuş ağı 48 ülkeye ulaştı.

İkili havacılık anlaşmaları kapsamında yurt dışındaki uçuş noktalarını her geçen gün arttıran Türkiye, Eritre ile 11 Şubat 2014 tarihinde İkili Havacılık Anlaşması imzaladı.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ ve Eritre Sivil Havacılık Genel Müdürü Fessahaie HAILE Başkanlığında Eritre’nin Başkenti Asmara’da gerçekleştirilen müzakereler neticesinde, iki ülke arasında havayolu taşımacılığının başlamasına imkan sağlayacak Hava Ulaştırma Anlaşması parafe edildi.

İmzalanan Anlaşmaya göre, Türkiye’deki tüm noktalardan Asmara ve daha sonra belirlenecek bir noktaya haftalık 14 frekans yolcu ve sınırsız kargo taşımacılığı yapılabilecek. Ayrıca tayin edilen taşıyıcılarının üçüncü taraf dâhil olmak üzere; kod paylaşımı, bloke yer ve benzeri ticari konularda işbirliği yapma hakkı tanındı.

54 Afrika ülkesi içinde 48’i ile havacılık anlaşması bulunan Türkiye, Afrika’da uçuş ağı en güçlü ülke konumuna geldi. Türkiye ile Afrika arasındaki ticaret hacminde son yıllarda yaşanan artışta, havayolu taşımacılığında atılan bu adımlar önemli yer tutuyor.

 “Uçuş ağlarıyla ördük dünyayı baştan başa” sloganıyla ICAO üyesi 191 ülke ile havacılık anlaşması imzalamayı hedefleyen Türkiye, 158 ülkeye ulaşan uçuş ağıyla da dünyanın 4. büyük uçuş ağına sahip ülkesi olarak gösteriliyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim