• BIST 9639.99
  • Altın 2477.673
  • Dolar 32.4931
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Yurtiçi Kargo yeni bir uygulama başlattı

Yurtiçi Kargo yeni bir uygulama başlattı
Türkiye kargo sektöründe ilklere imza atan ve son yıllarda sürdürülebilirlik projelerine ağırlık veren Yurtiçi Kargo, T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın izni ile 2013 yılından itibaren resmi defterlerini elektronik ortama taşıyacak.

 

Bu uygulama ile Yurtiçi Kargo, yıllık 2,5 tondan fazla ağırlıkta kağıt tasarrufu sağlamayı hedefliyor.
İstanbul, 24.12.2012; Türkiye kargo sektöründe gerçekleştirdiği “ilk”lerle dikkat çeken Yurtiçi Kargo, 2013 yılı itibariyle e-defter uygulamasına geçerek, yıllık toplam 400.000 sayfadan oluşan resmi defterlerini elektronik ortamda oluşturmaya ve saklamaya başlayacak. E-defter uygulaması ile Yurtiçi Kargo, yıllık 2,5 tondan fazla kağıt tasarrufu sağlamayı hedefliyor.
 
T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan 18.12.2012 tarihinde alınan izin çerçevesinde Yurtiçi Kargo, gelişmiş bir ilişkisel veritabanı yönetim sistemi olan Oracle kulanıcısı firmalar içerisinde e-defter uygulamasını kullanan ilk firma olma özelliğini taşıyor.
 
Tutulması zorunlu olan defterlerin elektronik ortamda oluşturulmasını, kaydedilmesini ve korunmasını sağlayarak ticari hayatı kolaylaştıracak olan e-defter uygulaması sayesinde Yurtiçi Kargo, hem elde ettiği kağıt tasarrufu ile doğaya katkıda bulunacak hem de defterlerin kağıt ortamında basılması ve saklanması gibi maliyetli ve ağır operasyonel  işlemleri artık elektronik ortamda daha hızlı ve tasarruflu bir şekilde gerçekleştirebilecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim