• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Yusuf Öztürk: Çandarlı Limanı gemi bakım ve onarım limanı olmalı

Yusuf Öztürk: Çandarlı Limanı gemi bakım ve onarım limanı olmalı
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Kasım ayı olağan meclis toplantısında konuşan Yusuf Öztürk, ihaleye çıkarılacak Alsancak limanında yanaşma sorununun çözülmesiyle İzmir'in, kruvaziyer turizminde yeniden atağa geçebileceğini söyledi.

Alsancak Limanı yeni imar planıyla özelleştirme tarihini beklerken Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, DTO meclisinde konuyu değerlendirdi. Öztürk, Alsancak’ta aşılan özelleştirmede krizinin ardından Büyük Körfez Projesi’nin de önünün açılması gerektiğini söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Kasım ayı olağan meclis toplantısı yeni meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis’te konuşmasını yapan DTO Şube Başkanı Yusuf Öztürk, yeni kurulan kabine ile ilgili dileklerini aktararak başladı. 

Öztürk’ün gündeminde geçtiğimiz hafta Özelleştirme İdaresi tarafından planı yenilenen Alsancak Limanı yer aldı. Uzun süredir bekleyen liman için alınan özelleştirme kararı üzerinden Öztürk, Büyük Körfez Projesi ve Çandarlı Limanı için mesaj verdi.

TEMKİNLİ OLMAKTA FAYDA VAR

Konuşmasında ekonomik gelişmeleri değerlendiren Öztürk, “Her ne kadar terör ve dış politika gündemi belirliyor olsa da iş dünyasından siyasilere herkesin beklentisi ekonomi. Amerikan Merkez Bankası’nın Aralık’ta faiz arttırması sürpriz olmayacak. Faiz arttırışının radikal değil kademeli olacağı beklentisi dövizi bir ölçüde frenledi.  Türkiye ekonomisinin Ağustos ve Eylül’de cari fazla ermesi moralleri yükseltti. Ancak temkinli olmakta fayda var. Cari fazlayı dış ticaretteki daralma, dolayısıyla üretimdeki küçülme pahasına elde ettik” dedi.

KRUVAZİYERDE YENİDEN ATAK  

Yusuf Öztürk, Özelleştirme İdaresi tarafından yeniden ihaleye çıkarılmaya hazırlanan Alsancak Limanı hakkında konuştu. Öztürk, “Yeni planda kruvaziyer limanına iki parmak iskele, çok yoğun olmayacak şekilde turizm ve ticaret yapıları, yük limanında dolgu alanları ve rıhtım ötelemeleri öngörülüyor. Yanaşma sorununun çözümü ve modern yolcu terminalinin getireceği heyecan sayesinde İzmir, kruvaziyer turizminde yeniden atağa geçirebilir. Konteyner limanında ise mutlaka liman yaklaşım kanalının derinleştirilmesine ihtiyaç var” diye konuştu.

KÖRFEZ PROJESİNE ÇED MESAJI

Özelleştirme krizinin aşılması üzerinde Körfez Projesi’ne gönderme yapan Öztürk, “Tarama ve sirkülasyonu öngören Büyük Körfez Projesi’nin de ÇED onayı hızlandırılmalı. Umarız uzlaşma  ile bu planlara son şekli verilir. Süreç 2007 yılından bu yana bir türlü tamamlanmadı” ifadelerini kullandı.

ÇANDARLI BELİRSİZLİĞİ ORTADAN KALKSIN

Öztürk konuşmasını şu sözlerle tamamladı: Bu gelişmeler olurken Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nın akıbetiyle ilgili belirsizliğin de ortadan kalkmasını bekliyoruz. Daha önce söylediğimi gibi, yük piyasalarındaki arz -talep dengesinin oturması beklenirken, Çandarlı Limanı gemi bakım ve onarım limanı olarak değerlendirilmeli. Yine 2016 yılında bazı marinalarımızın kapasitelerinin üzerinde çalışılıyor. Marinalarımızın doğru bir planlama ile ihaleye çıkarılması, deniz turizminde İzmir’e güç verecektir.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim