• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

"Yüzer Havuz" Türkiye'ye ihraç edildi

"Yüzer Havuz" Türkiye'ye ihraç edildi
Gazimağusa Limanı`ndaki yüzer havuz İzmit Serbest Bölge’de faaliyet gösteren Suudi Arabistanlı bir yatırımcıya satıldı.

Gazimağusa Limanı`ndaki yüzer havuz Türkiye’ye ihraç edildi, kapasite artırılıyor...

Gazimağusa Limanı`ndaki yüzer havuz İzmit Serbest Bölge’de faaliyet gösteren Suudi Arabistanlı bir yatırımcıya satıldı. Tersane yetkililerinin verdiği bilgiye göre giden havuzun yerine daha modern ve daha geniş bir havuzun satın alım sözleşmesinin yapıldığı ve yaklaşık 20-25 gün içinde yeni havuzun Gazimağusa Limanı`na ulaşacağı ifade edildi.

KKTC Bayraklı gemi tonajlarının artması sebebiyle son yıllarda yetersiz kalmaya başlamış olan ve stratejik öneme haiz Gazimağusa Limanı`ndaki yüzer havuz Türkiye’ye ihraç edildi. İzmit Serbest Bölge’de faaliyet gösteren Suudi Arabistanlı bir yatırımcıya ait Yachtley A.Ş. isimli yat inşa şirketinin satın aldığı yüzer havuz bundan sonraki faaliyetlerini orada sürdürecek. 4.500 ton kaldırma kapasiteli yüzer havuzda yaklaşık 100 personel çalışmaktaydı.

Havuzun gidişi anında duygusal anlarda yaşandı. Bazı şirket personelinin ağladığı görüldü. Tersane yetkililerinin verdiği bilgiye göre giden havuzun yerine daha modern ve daha geniş bir havuzun satın alım sözleşmesinin yapıldığı ve yaklaşık 20-25 gün içinde yeni havuzun Gazimağusa Limanı`na ulaşacağı ifade edildi. Yeni yüzer havuzun gelmesinden sonra personel istihdamında artış olacağı ve Magosa Limanında bulunan tali mendireğin içindeki izinli bölgeye yerleştirileceği belirtildi. Tersanenin 2. kademe yatırım planı çerçevesinde gerekli onaylar alınarak Magosa Boğazı’ndaki daha önce tespiti yapılan uygun bölgeye taşınacağı ve bu yönde çalışmalara başlandığı ifade edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim