• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

‘Yüzer İskeleler’ İstanbul sahillerini halka açacak

‘Yüzer İskeleler’ İstanbul sahillerini halka açacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi sahillerindeki gelişigüzel tekne parkını ve kirliliği ortadan kaldırarak vatandaşları denizle buluşturacak çok önemli bir projeye imza atıyor.

‘Yüzer İskeleler’ İstanbul sahillerini halka açacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi sahillerindeki gelişigüzel tekne parkını ve kirliliği ortadan kaldırarak vatandaşları denizle buluşturacak çok önemli bir projeye imza atıyor. Tarabya ve İstinye koylarında yapılacak ‘Yüzer İskeleler’ şehrin ‘Deniz Kenti’ kimliğini geri kazandıracak.

Tarabya ve İstinye koylarına ‘Yüzer İskele’ yaparak İstanbul’un ‘Deniz Kenti’ kimliğini geri kazandıracak proje, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 17 Eylül Cuma günkü birleşiminde karar bağlandı. Boğaziçi sahillerindeki gelişigüzel tekne parkını, kirliliği ve düzensizliği ortadan kaldırarak vatandaşları denizle buluşturacak projeye İstanbul III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu da onay verdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan raporda, Tarabya ve İstinye koylarına ‘Yüzer İskele’ (marina) yapılmasının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarına işlenmesi istendi. Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle kabul edilen raporda İstanbul Boğazı’ndaki kirliliğin önüne geçilemez bir hal aldığı, Boğaziçi kıyılarındaki düzensizliğin ve kirliliğin önüne geçilerek bu kıyıların doğallığını koruması gerektiği belirtilerek, şöyle denildi:

“Herhangi bir betonarme, dolgu ya da sabit yapıya ihtiyaç duymaksızın bahse konu kıyıları İstanbul’a ve İstanbul halkına yeniden kazandırmak, İstanbul’un geçmişte sahip olduğu su kenti kimliğini, Boğazın belli noktalarında kıyı kullanımını teşvik ederek yeniden kazandırmak amaçlarıyla Boğaziçi kıyılarının planlanması çalışmaları başlatılmış olup, bu bağlamda bahse konu çalışmaya İstinye ve Tarabya Koylarında yüzer iskele yapımı işiyle başlanmıştır.”

Tarabya ve İstinye koyunda yapılacak yüzer iskelelerde kısa süreli ve uzun süreli tekne bağlama yerleri olacak. Proje İstanbulluların deniz sahilleriyle ilişkisini de sağlayacak. İskelelerin yüksekliği ve yatların bağlanma biçimi insanların karadan bakınca Boğaz’ın öbür yakasını görebilmesine fırsat verecek. Yüzer İskeleleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şirketlerinden İSPARK gerçekleştirecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim