• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Zabıtadan gezi teknelerine çöp uyarısı

Zabıtadan gezi teknelerine çöp uyarısı
Ayvalık Belediyesi tur teknelerinin çoğunlukla Alibey Adası'na bıraktıkları çöp poşetleriyle katı atıklarla ilgili titiz davranmalarını isterken, aksini yapanlara para cezası uyguluyor.

Balıkesir'in Sarımsaklı ve Alibey Adası sınırları içerisinde yapılan yeni düzenlemeler göz dolduruyor.

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı ile sahil boyundan her gün binlerce yerli ve yabancı turiste adalar turu düzenleyen günlük tur teknelerinin katı atık ve çöplerini merkezde bulunan konteynırlara bırakılması konusunda hassas bir tutum izleyen Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipleri, aksine davranan yat turizmi firmalarına ceza yağdırmaya hazır bir tutum sergiliyor.

Gezi teknelerinin katı atık ve çöplerini merkezde konuşlandırdıkları çöp konteynırlarına bırakmamaları ve bunun yanı sıra, teknelerin tur başlangıcında kıyıdan ayrılırken, tur sonunda kıyıya yanaşırken ses ve gürültü kirliliği oluşturmaları halinde 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümlerini işleteceklerinin altını çizen Zabıta Müdürü Hüseyin Çoban, "Söz konusu kanunun 36-2 maddesine göre çöplerini gelişi güzel bırakan günlük tur teknelerine 1.722 lira ile 8 bin 622 lira arasında değişen cezaları uygulamak zorundayız.

Bu yüzden de tur teknelerinin çoğunlukla Alibey Adası'na bıraktıkları çöp poşetleriyle katı atıklarla ilgili titiz davranmalarını önemle tavsiye ediyoruz. Bu konuda hassas davranan herkese ise teşekkürü bir borç biliyoruz" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim